Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
Flom 2018

Rødt varsel, men det blir ikke 2014-flom

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 11.05.2018 15:53:02
Flomstein med høyeste flomnivå i 2014

​Så høyt på flomsteinen gikk vannet i 2014. Dit kommer vi ikke i år, sier NVE. Det er meldt veldig lite nedbør i Trysil i helga, så ordfører Erik Sletten tror ikke på noen dramatisk økning i vannstanden som nå er 65 centimeter under 2014-toppen.

Foto: Solveig Nymoen

​Selv om NVE har økt flomvarselet i Trysil til rødt, vil ikke vannet stige til 2014-nivå.

Fredag ettermiddag var vannstanden i Trysilelva i sentrum 65 centimenter lavere enn på flomtoppen i 2014.

Vannføring

​Da var vannføringa i Trysilelva ved Nybergsund 695 kubikkmeter i sekundet, sier beredskapskoordinator Hans Martin Aas. Kl. 14 fredag var den på 515 kubikkmeter. Fra kl. 6 til kl. 15 fredag økte vannføringa med 12 kubikkmeter i sekundet, og vannstanden i sentrum steg med fem centimeter.

Lite regn

- I snitt økte vannføringa fredag med to kubikkmeter i timen. At det økte jevnt utover hele dagen, skyldes regnet. Og det er det meldt veldig lite av i helga. Vi tror ikke det blir noen dramatisk økning i vannstanden og ser derfor ingen grunn til å sette krisestab, sier ordfører Erik Sletten. Men kommunens folk fortsetter selvsagt å følge utviklinga nøye.

NVE

Hans Martin Aas har snakket med en hydrolog i NVE som sa at ingenting tyder på at vårflommen i Trysilelva vil nå 2014-nivå. Hvis forholdene skulle endre seg veldig, vil NVE varsle kommunen spesielt, og da er kommunen rede til å ta den utfordringen.

Veger

Ingen veger i Trysil ble stengt fredag. Kommunens vegavdeling har to mann i beredskap i helga. Statens vegvesen har satt beredskapsstab og varsler kommunene dersom de stenger fylkes- og riksveger. OBS! Meldinger om riks- og fylkesveger ringer du inn til vegmeldingssentralen på 175.

Flomtelefon

918 14 515 - det er nummeret du skal ringe dersom du vil varsle oss eller spørre oss om noe i forhold til vårflommen.
Du kan også sende melding og bilder på https://facebook.com/trysil.kommune  - bruk helst Send melding-knappen under forsidebildet der.

Sist oppdatert: 13.05.2018 17:26:56