Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
Bredbånd

Tryslinga er fantastiske!

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 09.07.2018 09:53:22
Thomas Tvete-Berger og Gro Svarstad

​Thomas Tvete-Berger skryter av både grunneiere, bilister, folka i kommunen og andre tryslinger han treffer mens han graver for bredbånd i Trysil sentrum. Næringssjef Gro Svarstad er storfornøyd, men ikke overrasket over at tryslinga er så positive.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil  kommune

​Thomas Tvete-Berger har vært mange steder i Norge med gravemaskina si. Aldri har han støtt på et så positivt folkeferd som tryslinga!

​Han kommer fra Råde i Østfold og er i Trysil med firmaet sitt Onsøy Graveservice som underentreprenør for TT Kabel & Anlegg på Flisa som Telenor har engasjert til gravejobben i forbindelse med bredbåndutbygginga i Trysil sentrum.

Fins ikke maken

Han stråler som ei sol når han kommer innom rådmannen for å få underskrift på grunnrettsavtalene for kommunal grunn det må graves i.

- Det er helt fantastisk hvordan tryslinga tar imot oss. Alle er bare positive; grunneierne, folka i kommunen, trafikantene og andre vi treffer på. Jeg har aldri opplevd maken! sier han.

Tålmodige

Ingen tuter, kjefter eller viser fingeren når de blir stående i kø fordi ei gravemaskin sperrer vegen.

- De sitter tålmodige og venter til vi blir ferdige og er like blide når de passerer oss. Det er helt fantastisk, sier Thomas.

Samme retning

Han synes det er utrolig fint å se at alle trekker i samme retning og er positive til jobben som må gjøres og følgene av den i anleggsperioden.

- Det er helt tydelig at raskere bredbånd er noe tryslinga vil ha, sier Thomas.

Til september

Han kom til Trysil med seks maskiner midt i juni og skal være her til september.

- Når de er ferdige med å legge fiberkablene og alt er koplet sammen, skal vi pynte opp etter oss og så til så det blir grønt og fint igjen, sier han.

Sist oppdatert: 09.07.2018 10:14:17