Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
Bredbånd

Status for bredbånd mellom Jordet og Slettås og på Vestby

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 02.11.2017 14:55:42
Marianne Fjelltveit

​Om under ett år og litt før tida er høyhastighetsbredbånd på plass både mellom Jordet og Slettås og på Vestby, kunne bredbåndkontakt Marianne Fjelltveit fortelle kommunestyret.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Er du spent på utbygginga av høyhastighetsbredbånd mellom Jordet og Slettås og på Vestby? Telenor har laget egne nettsider for prosjektene.

​Bredbåndkontakt Marianne Fjelltveit har sendt oss denne statusen i utbyggingsprosjektene:
 
Telenor er nå ferdig med prosjekteringen, det vil si detaljplanleggingen av utbyggingen. Nå vet de hva som skal gjøres hvor og når, for eksempel hvor mye må graves, hvilke stolper må skiftes, hvilke eiendommer berøres, hvilke entreprenører skal brukes og så videre. Basert på det har de satt opp en endelig plan. Så nå kan utbyggingen starte!

Litt forsinket

Det har vist seg at det er behov for litt mer graving enn først antatt, og noen forsinkelser har oppstått i prosjekteringen. De første kundene vil derfor komme på litt senere enn det som tidligere har vært antydet, men endelig sluttdato er framskyndet.

Sluttdatoer

Endelige sluttdatoer for prosjektene er nå satt til: 

  • Siste kunde sin tilkobling til fiber er 30. september 2018 for de som bor fra Jordet sentrum og til Slettås.
  • Siste kunde sin tilkobling til fiber er 31. oktober 2018 for de som bor i Vestby.

Første tilkopling

Kundene vil kobles på etter hvert som fiberen strekkes, men hovedfiberen inn i områdene må være på plass før den første sluttkunden kan kobles på. Antatt tidspunkt for påkobling av første sluttkunde er forsommeren 2018. Trysil kommune er fornøyd med de planene som nå er på plass.

Følg med på nettet

Telenor har satt opp to egne nettsider der dere kunder kan følge med på framdrifta i prosjektet. Der vil de legge ut mer detaljert informasjon ettersom prosjektene går framover, for eksempel eksakt når påkoblinga av sluttkunder starter. Sjekk lenkene til høyre.

Sist oppdatert: 02.11.2017 15:51:04