Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
Bredbånd

Påmelding for raskere bredbånd

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 10.04.2018 09:28:37
Kart over Trysil

​Vi har kjørt en stor bredbåndundersøkelse med svarfrist 23. mai. 

​Alle som bor eller har fritidsbolig eller bedrift i Trysil og ønsker raskere bredbånd, kunne melde inn sin interesse fram til 23. mai 2018.

​Bredbåndkontakt Marianne Fjelltveit ønsket å få kartlagt mest mulig, både dagens bredbåndskapasitet og interessen for høyhastighetsbredbånd.

Ildsjeler

Nesten 40 bredbåndsildsjeler har vært ute og banket på dører i hele kommunen i vinter. Ildsjelene har gjort en fantastisk innsats med å samle inn informasjon og ikke minst skape oppmerksomhet rundt bredbånd. Eiere på over 750 adresser har blitt kontaktet og har svart på spørsmålene våre.

- En stor takk til dere som har tatt i mot ildsjelene og bidratt i kartleggingen, sier Marianne.

På nett

Likevel er det nok slik at ildsjelene av ulike årsaker ikke har klart å få kontakt med alle.

- Vi fulgte derfor opp med en nettbasert undersøkelse for dem som ildsjelene ikke har snakket med. Håpet var at vi skal nå ut til flest mulig av innbyggere, fritidsbefolkning og bedrifter, sier Marianne.

Utbygging

Hovedårsaken til at Trysil kommune kartlegger interessen for høyhastighetsbredbånd og måler bredbåndskapasiteten, er for å ha et best mulig grunnlag for å søke offentlig støtte til bredbåndutbygging.

- En god søknad til støtteordningen Nasjonal stønad til breibandutbygging baserer seg på mest mulig fullstendig dokumentasjon av dagens reelle bredbånddekning. Den reelle dekningen finner vi bare om det gjøres kapasitetsmålinger på en adresse, sier Marianne.

Undersøkelsen

De viktigste spørsmålene i denne undersøkelsen var derfor:

  • Hvilken kapasitet har du på bredbåndet ditt i dag?
  • Er du interessert i å få bredbånd (helst fiber)?

Noen tips

Du kan måle kapasiteten på bredbåndet ditt på www.nettfart.no både fra PC og mobil. På mobiltelefonen din kan du alternativt laste ned en av appene Speedtest eller Nettfart.

Hele Trysil var i kartleggingen delt inn i geografiske områder. Til høyre finner du et kart som viser alle områdene.

Om du bor i et område som allerede er under utbygging (grønne områder), bygges ut kommersielt (svarte områder) eller er planlagt for utbygging (oransje områder), vil du ikke finne dem i listen i undersøkelsen. Hyttefelt er markert med rød stiplet linje. Da velger du "Hytteområde" i listen over områder og legger inn navn på hyttefeltet.

E-postadresse og mobilnummer ble brukt i forbindelse med denne kartleggingen  bare  for at bredbåndkontakten enkelt skal kunne ta kontakt om det er noen oppfølgingsspørsmål.

Spørsmål? Kontakt bredbåndkontakten.

Sist oppdatert: 24.05.2018 09:28:27