Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
Bredbånd

Nkom-midler kun til Landsjøåsen-Galåsen

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 08.09.2017 15:30:00
Erik Sletten og Gro Svarstad

​Ordfører Erik Sletten og næringssjef Gro Svarstad er litt skuffet over at Trysil bare fikk Nkom-midler til ett bredbåndprosjekt i år. Nå håper de at fylkeskommunen vil innvilge i alle fall noen av de andre fem søknadene.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Av de seks søknadene vi hadde inne om Nkom-midler til bredbåndutbygging i år, ble bare en innvilget; Landsjøåsen-Langtjernåsen-Galåsen.

​Til det prosjektet fikk vi 850 000 kroner. Totalt delte Nkom ut nesten 139 millioner kroner til 40 prosjekter rundt om i landet. De hadde mottatt 142 søknader om over 588 millioner kroner.

Litt skuffet

Ordfører Erik Sletten er glad på vegne av husstandene i Landsjøåsen, Langtjernåsen og Galåsen, og ikke minst for teknologibedriften Trysil Maskin AS, men han er litt skuffet over at ikke flere av de i alt seks søknadene vi sendte inn, ble innvilget.

Kommunal innsats

- Når vi som kommune legger så mye i bredbåndutbygging som vi gjør, hadde vi håpet på mer statlig støtte. Vi har lagt opp et løp med mål å få høyhastighetsbredbånd i hele kommunen i løpet av noen år. Vi er utålmodige. Dette haster, det er viktig for bosetting og arbeidsplasser i grendene. De statlige midlene er veldig begrenset. Det burde vært mye mer til rådighet, sier han.

8 millioner

Kommunestyret i Trysil har i to runder bevilget i alt 10,6 millioner kroner til bredbåndsutbygging og engasjert egen bredbåndkontakt. Det er igjen cirka 8 millioner til nye prosjekter.

- Bredbåndutbygging i ikke-kommersielle områder er et gedigent spleiselag mellom abonnenter, utbygger, kommune, stat og nå også fylkeskommune. Nå setter vi vår lit til fylkeskommunen, sier næringssjef Gro Svarstad.

30 millioner

Hedmark fylkeskommune har fått 30 millioner statlige kroner til bredbåndsprosjekter.

- De har sagt at de vil prioritere gode søknader som blir avslått av Nkom. Vi håper flere av våre prosjekter får fylkeskommunalt tilskudd. De søknadene som eventuelt ikke får midler der heller, vil vi fremme på nytt dersom det blir nye Nkom-midler å søke på neste år. For søknadene og prosjektene er gode, sier hun.

 

Sist oppdatert: 08.09.2017 16:02:56