Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
Bredbånd

Grendemøter om bredbånd i fire nye områder

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 08.01.2019 12:30:27
Frammøtte på bredbåndmøte i Jordet

​150 møtte opp i Jordet samfunnshus for å høre om fiberutbygginga fra Øyen til Engerdalsgrensa samt i restområdene rundt Slettås

Foto: Gro Svarstad, Trysil kommune

​I alt 300 kom på grendemøtene om bredbånd i Jordet, Landsjøåsen og Ljørdalen.

150 kom på møtet i Jordet, 50 i Landsjøåsen og 100 i Ljørdalen, forteller næringssjef Gro Svarstad som er imponert over og svært glad for engasjementet for og oppslutningen om fiberutbygginga i Trysil.

420 nye husstander

Utbygger Telenor har startet en ny runde med salg til potensielle bredbåndskunder i utbyggingsområdene de fikk kontrakt på i juli i fjor, det vil si 420 husstander i Landsjøåsen, Langtjernåsen og Galåsen, hele Ljøradalføret fra Linnes til Støa, strekningen fra Øyen til Engerneset og videre til grensa til Engerdal samt områdene rundt Slettås som ikke kom med i forrige runde.

Informasjonsmøter

I den forbindelse inviterte kommunen og Telenor til tre grendemøter:

  • Onsdag 9. januar kl. 17-19 i Jordet samfunnshus
  • Onsdag 9. januar kl. 19.30-21.30 i Åsvang i Landsjøåsen
  • Torsdag 10. januar kl. 18.30-20.30 i Lund samfunnshus i Ljørdalen

Deltakere

Telenor stilte med Ronja Lørendal, Erik Bakken og en selger. Fra kommunen kom ordfører, næringssjef og bredbåndkontakt.

- Husstandene i de områdene som nå skal bygges ut, hadde fått SMS fra Telenor og brev med mer informasjon og invitasjon til møte. Det var viktig at flest mulig kom for å få informasjon og stille spørsmål, sier bredbåndkontakt Marianne Fjelltveit og legger til at kommunens krav om 65 % oppslutning for å starte utbygging gjelder fortsatt. Det er en del av avtalen med Telenor.

Fritidseiendommer

- Eiere av fritidseiendommer i områdene kunne også komme, og hytteforeninger ble oppfordret til å møte opp for å diskutere mulige løsninger dersom oppslutningen om høyhastighetsbredbånd i hytteområdet blir stort nok, sier Marianne.

1 700 allerede

I begynnelsen av 2019 er Telenor for øvrig inne i sluttfasen på utbyggingene i flere områder; Innbygda, Slettås, Vestby, Jordet og Tørberget.

- Da har 1 700 husstander i kommunen fiberdekning, sier Marianne.

 Bildeglimt fra bredbåndmøtene i januar 2019

Bredbåndmøte i JordetBredbåndmøte i Jordet (3)Bredbåndmøte i Jordet (4)Bredbåndmøte i Landsjøåsen (1)Bredbåndmøte i Landsjøåsen (2)Bredbåndmøte i Landsjøåsen (3)Bredbåndmøte i Ljørdalen (1)Bredbåndmøte i Ljørdalen (2)
Sist oppdatert: 14.01.2019 12:03:48