Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
Bredbånd

Fiber til hele Trysil

Av: Harald Nyberg | Publisert: 25.10.2019 15:17:11
Signering kontrakt

​Ordfører Erik Sletten og Jørgen Bjune signerer kontrakten på utbygging av høyhastighetsbredbånd.

Foto: Harald Nyberg, Trysil kommune

Telenor og Trysil kommune underskrev torsdag kontrakten på utbygging av høyhastighetsbredbånd til de deler av kommunen som ennå ikke har fått det.​

​– Dette er startskuddet for den siste store utbyggingen av infrastruktur i kommunen og det er en stor dag for Trysil, sa ordfører Erik Sletten. Han signerte kontrakten sammen med salgs- og kundeansvarlig for region øst i Telenor, Jørgen Bjune.

Totalt 60 mil med fiber

– Vi er ydmyke og stolte over den tilliten kommunen har vist oss. Med de avstander dere har er det ikke enkelt å bygge fiber i Trysil, men samarbeidet med kommunen har vært meget bra og med den satsingen dere nå gjør, har dere vist at det umulige er blitt mulig, sa Bjune.

– Så langt har vi lagt om lag 200.000 meter med fiber i Trysil fordelt på 14 prosjekter. Den kommende utbyggingen består av 33 prosjekter og ytterligere 400.000 meter med fiber. Vi går nå inn i et enormt prosjekt med svært krevende prosesser, men det blir spennende og vi gleder oss, uttalte Bjune.

Trysil Rest Total

Telenor har gitt prosjektet arbeidsnavnet «Trysil Rest Total». I de områdene som til nå er utbygd har om lag 70 prosent av husstandene takket ja til tilbudet noe de er svært fornøyd med, og de håper den store oppslutningen fortsetter.

– Vi går nå i gang med en omfattende planlegging og utpå nyåret vil vi starte opp igjen med grendemøter hvor det blir gitt informasjon om framdrift og status på utbyggingen. På disse møtene har vi opplevd stort engasjement og det håper vi naturligvis på videre framover også, sier Bjune.

Nær 100 prosent

Kontrakten som nå er inngått innebærer at alle i Trysil som ønsker det skal ha fått installert fiber innen utgangen av 2021. Fiberdekningen blir nær 100 prosent, med unntak av 4 områder i Tannåneset, Flermoen, Drevdalen og Sennsjøen, med til sammen 19 husstander. Disse vil isteden få et fullverdig tilbud i form av et kvotefritt hjemme-bredbånd over 4G nettet.

– Vi kan ikke si noe om når det blir oppstart og i hvilken rekkefølge områdene blir utbygd. Vårt budskap er derfor at en må være tålmodig en stund framover så kommer vi ut med mer informasjon etter hvert som vi får brikkene på plass.

Kommunens bredbåndskontakt er Marianne Fjelltveit. Hvis du har spørsmål, kan du henvende deg til henne på tlf. 458 76 766 (mandag-fredag kl. 8.30-15) eller bredband@trysil.kommune.no.

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 28.10.2019 10:30:45