Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
Bredbånd

Fiber på gang i Trysil sentrum

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 07.08.2018 12:40:00
Fiberbredbånd

​Utbyggerne er i gang med å legge ned fiber langs Liavegen nord i sentrum.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Nå er gravinga i forbindelse med at privatpersoner i Trysil sentrum skal få fibernett og dermed raskere bredbånd, i gang. 

​Telenor er utbygger og mener at fibernettet skal være klart før jul i år.

I gang

- Har du sett biler fra ulike firma som kjører rundt i sentrum av Trysil i disse dager, for eksempel Onsøy graveservice, Microtrenching Norge og Relacom? De er der fordi gravinga til fiber i sentrum er i gang. De har startet i sentrum nord og jobber seg sørover, sier Trysil kommunes bredbåndkontakt Marianne Fjelltveit.

Stort prosjekt

Bredbåndskontakten har vært med på et prosjektmøte med alle involverte fra disse firmaene og fikk et lite innblikk i hvor mye planlegging og koordinering som ligger bak et slikt prosjekt.

- Relacom, som er prosjektansvarlige, og de andre har gjort dette før, og det er en positiv gjeng med klare mål; her skal det bygges effektivt og med kvalitet for et best mulig resultat for alle, sier hun.

Microtrenching

En metode som heter microtrenching blir brukt der det er behov for å legge fiberen i asfalterte veger.

- Den går ut på å skjære et smalt spor i vegbanen som rørene til fiberen legges ned i. Målet er minst mulig inngripen i vegen. Mye av gravinga blir derfor gjort på vegskulderen, sier Marianne.

Grunneiers tillatelse

- Den siste tida har mange blitt kontaktet i forbindelse med innhenting av tillatelse fra grunneiere der det er nødvendig å krysse en eiendom med fiberen, eller der det skal settes opp skap. Nå er de fleste tillatelser på plass slik at gravinga kunne starte, sier Marianne som gjerne hører fra dem som måtte ha spørsmål eller lurer på noe i sakens anledning.

Klager på gravearbeid

Om du opplever problemer i forbindelse med gravearbeidet som pågår i sentrum som for eksempel støv, rot eller annet, så kan du ta kontakt med representanter for utbygger som da vil se på problemet. Mats på tlf. 907 03 555 eller Helmut på tlf. 484 99 660.

Du kan lese mer om fiberutbygginga i Trysil sentrum i artikkelen til høyre.

Sist oppdatert: 07.08.2018 12:38:56