Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
Bredbånd

Bredbåndundersøkelse blant hytteeiere

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 04.03.2019 20:52:34
Internett og hyttekos

​Vi tror mange hytteeiere ønsker raskt bredbånd på hytta. Har du hytte i hyttefelt i Trysil? Svar på undersøkelsen vår.

​Vi ønsker å lodde interessen for bredbånd blant de som har hytter i hyttefelt i Trysil.

​Bredbåndkontakt Marianne Fjelltveit skriver:

Til deg som har hytte i hyttefelt – registrer din interesse for bredbånd.

Helårsabonnement

De mange hyttefeltene kommunen har, er blant de mest tettbygde områdene i Trysil og kan være kommersielt interessante å bygge ut. Utfordringen med utbygging av fiber i hyttefelt er hytteeiernes interesse og vilje til å betale for et helårsabonnement. De fleste i bredbåndsmarkedet tilbyr ikke lenger egne hytteabonnement. Hytteeierne må derfor tegne et vanlig helårsabonnement også på hytta.

6 000 hytteeiere

Antall døgn ei hytte er i bruk per år, øker kraftig i Trysil. Kommunen har dessuten åpnet opp for at det er mulig å få dispensasjon slik at hytta blir helårsbolig. Vi tror derfor at det er et marked blant de over 6 000 hytteeierne, et marked som er så stort at det er interessant for bredbåndsutbyggerne.

Minst 60 %

Kan det dokumenteres at minst 60 % av hytteeierne i ditt hyttefelt vil tegne helårsabonnement med ei bindingstid på 12 måneder, vil en utbygger se på muligheten for å bygge ut fibernett der. Det er en forutsetning at tilføringsfiber er tilgjengelig ikke altfor langt unna hyttefeltet, for strekking av framføringsfiber vil fordyre utbyggingen og muligens ikke gjøre prosjektet lønnsomt for utbygger.

Hele Trysil

Vi har nå valgt Telenor som utbygger av høyhastighetsbredbånd til alle fastboende tryslinger i de områdene som i dag ikke har fått fiber, eller der det ikke er inngått avtaler om utbygging. Sannsynligheten er derfor stor for at det vil finnes stamfiber i umiddelbar nærhet til de fleste hytteområdene i Trysil.

Interessert? Registrer interessen din her, så skal vi videreformidle det til mulige utbyggere.

Tusen takk for hjelpa!

Sist oppdatert: 31.07.2019 13:53:33