Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
Bredbånd

Bredbåndmålet ble nådd

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 02.04.2020 13:31:05
Gro Svarstad og Marianne Fjelltveit

​Tusen takk til alle som har tegnet avtale, alle ildsjeler og alle som arrangerte grendemøter i forbindelse med siste etappe av bredbåndutbyggingen i Trysil, sier næringssjef Gro Svarstad og bredbåndkontakt Marianne Fjelltveit.

Foto: Harald Nyberg, Trysil kommune

​Det magiske tallet 65 % er nådd! stråler bredbåndkontakt Marianne Fjelltveit og næringssjef Gro Svarstad.

At 65 % av husstandene i områdene der bredbåndutbygging ennå ikke er kontraktfestet, skulle inngå egenandelsavtale med kommunen, var et krav for at Telenor skal bygge ut hastighetsbredbånd, og da i hovedsak fiber, til de 900 siste husstandene i Trysil.

Takk, ildsjeler

- Og nå er vi der! sier Marianne og Gro og takker både de som har tegnet avtale, de som arrangerte grendemøter og ikke minst bredbåndsildsjelene rundt i kommunen for fantastisk innsats.

- Ildsjelene har de to siste månedene gjort en innsalgsjobb det står stor respekt av. Da fristen gikk ut 31. mars, varierte oppslutningen fra 0 til 90 % i de i alt 38 små og store områdene. Men samlet passerte vi altså 65 %, sier de.

Fritidseiendommer

I tillegg har 150 eiere av fritidsboliger som ligger innimellom de 900 husstandene, også har meldt sin interesse. Det utgjør 10 % av fritidsboligene der. Også fem forsamlingshus ønsker fiber, opplyser Marianne.

Detaljplanlegging

Neste skritt nå  er at Telenors underentreprenør OneCo skal ferdigstille detaljplanleggingen.

- Først når den er ferdig, vet vi i hvilken rekkefølge de ulike områdene blir bygd ut. Men uansett starter utbyggingen av siste etappe av den gedigne bredbåndsatsingen i Trysil i sommer. Etter planen skal alt være ferdig senest 31. desember 2021.

Påmelding fortsatt mulig

- Vi tar selvsagt fortsatt imot egenandelsavtaler om noen ikke rakk å inngå det før 31. mars. Avtalen kan sendes til bredband@trysil.kommune.no, legges i postkassa utenfor rådhuset eller sendes i posten til Trysil kommune, postboks 200, 2420 Trysil som før. Telenors nettside for bestilling av abonnement er åpen til 30. april, sier Marianne.
 
Mer info finner du i artikkelen vi la ut i forbindelse med fristen 31. mars.

Hytteområder

- De som har fritidsbolig i hytteområder i Trysil, må sjekke interessen for fiber i hyttefeltet sitt, f.eks. gjennom hytteeierforeninga. Når interessen er kartlagt, kontakter de selv Telenor for å finne ut om området er kommersielt interessant å bygge ut. Dette blir en sak mellom hytteområdet og Telenor og er ikke en del av Trysil kommunes utbyggingsprosjekt, sier Gro.

Blå områder

Det er de blå områdene på kartet her som inngår i Trysil kommunes siste utbyggingsetappe. De omfatter Elvdalen, Sætre vest til Nysæter, Vestsidevegen, Nybergsund nord til Innbygda, Nybergsund sør, Grøtbekklia, Kjernmoen, Søre Osen, Baksjøberget, Munksjøberget, Storsvea, Nyhus og Varåholla, Grøndalen, Korsberget, Øverbygda, Buflodgrenda, Flendalen, Bakksætra, Borgsætra og Ørsjøsætra, Fjellbygda, Grambolia, Knetten og Sørli, Østby omegn, Kvernmosætra, Løbergsætra, Grønland, Nesvollberget, Storbekken, Løvåsen, Bekkvang, Høgåsen, Eltdalen, Bergevegen, Lundbergsvegen, Opsethvegen, Myre, Nordhaug, Tørberget, Midtskogsberget, Rysjølia, Lutnes, Bustad, Skjærberget, Plassen og Vestsjøberget.

Kart over utbyggingsområder 

 

Sist oppdatert: 02.04.2020 17:09:29