Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
Bredbånd

Høyhastighetsbredbånd til Vestby, Slettås og Jordet

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 24.05.2017 14:20:00
Erik Sletten, Gro Svarstad og Marianne Fjelltveit

- Nå er vi i gang! sier ordfører Erik Sletten, næringssjef Gro Svarstad og bredbåndskontakt Marianne Fjelltveit.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

Telenor er valgt som utbygger av bredbånd til Vestby og på strekningen Slettås-Jordet.

I tillegg blir det utbygging av mobilsiten i Slettåsområdet. Og på eget initiativ skal Telenor i tillegg gjøre en kommersiell utbygging i Jordet sentrum.

Synergieffekt

- Trysil kommune har ikke noe med den kommersielle utbyggingen å gjøre, men ser det som positivt at vi her får en synergieffekt. Kommersiell utbygging betyr bare at det er lønnsomhet i utbyggingen for Telenor uten offentlig støtte. Det er ikke dyrere for innbyggerne, sier næringssjef Gro Svarstad.

Tilbud om bredbånd

Tilbud om bredbånd vil gå ut til private husstander, fritidsboliger, offentlige bygg og næringsvirksomhet. I Slettås kan 118 boliger og 90 boliger i Vestby få glede av denne bredbåndsutbygginga. Tilbudet vil også gå ut til 94 boliger i Jordet sentrum.

Hastighet

Private som kobler seg på tjenestene, kan få en bredbåndshastighet opp til 500 Mbit, mens bedriftene kan få opp til 1 Gbit.

Grendemøter

- 9. juni skal vi ha møte med Telenor med påfølgende grendemøter, så setter vi i gang! sier næringssjef Gro Svarstad. Utbygginga skal være ferdig senest 31. deseber 2018.

Kontakt

Flere detaljer kommer på grendemøtene, men har du spørsmål før den tid kan du kontakte vår bredbåndskontakt Marianne Fjelltveit på tlf 458 76 766 (kl. 8.30-15) eller bredband@trysil.kommune.no.

To områder

I anbudsbeskrivelsen het det:

Trysil kommune har til hensikt å inngå avtale om utbedring av bredbåndsdekningen i regionen for å  øke kapasitet og stabilitet til privatboliger. Det ønskes også opsjon for hytteområder. To områder skal bygges ut; strekningen Jordet – Slettås og området Vestby. Det vil inngås en kontrakt per område.

Seks NKOM-søknader og flere grendemøter

Trysil kommune har nå seks NKOM-søknader ute, og det jobbes også med å se på nye områder i Trysil kommune.

- Vi er avhengig av et lokalt engasjement når vi skal kartlegge, sier Svarstad. -  Og at folk er med når tilbudet kommer, sier bredbåndkontakt Marianne Fjelltveit.

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 29.05.2017 15:06:14