Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
Bredbånd

Bredbåndsprosjektene Jordet-Slettås og Vestby i gang

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 16.06.2017 14:50:47
Møtedeltakerne på oppstartsmøtet

​Deltakerne på oppstartsmøtet var fra venstre prosjektleder i Telenor Emil A. Os, prosjektleder bredbånd i Hedmark fylkeskommune Egil Langseth, moderniseringssjef i Telenor Arne Quist Christensen, salgsansvarlig i Telenor region Øst Ronja Lørendal, ordfører Erik Sletten, teknisk sjef Hans Martin Aas, rådmann Jan Sævig (skjult), bredbåndskontakt Marianne Fjelltveit og næringssjef Gro Svarstad.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Prosjekteier Trysil kommune har hatt oppstartsmøte med utbygger Telenor om bredbåndsprosjektene Jordet-Slettås og Vestby.

​Det første som skal skje, er at avtalen mellom partene skal undertegnes.

Abonnenter

Så skal Telenor kontakte vestbyingene for å få dem til å tegne seg som bredbåndsabonnenter. Det er krav om en viss oppslutning for at bredbåndet skal bygges ut. På Slettås var det ikke noe problem å skaffe nok abonnenter. Og Telenor regner med at det går like greit på Vestby.

Framdrift

Telenor kommer til å starte med sjølve utbygginga rundt 1. oktober i år. De begynner i Jordet sentrum. Det er et kommersielt prosjekt i Telenors egen regi som Trysil kommune ikke har noen rolle i. Telenor regner med å være ferdig der våren 2018, og da starter utbygginga både fra Jordet til Slettås og på Vestby. Alt skal etter planen være ferdig senest januar 2019.

65 000 meter fiber

Det er ikke få meter fiber som går med i disse prosjektene - 65 000 meter i alt; rundt 45 000 på Slettås, 15 000 på Vestby og 5 000 i Jordet. Noe skal legges i bakken, men mye strekkes på eksisterende stolper.

Gull verdt

- Vi må sende en stor, varm takk til de som satte opp stolpene en gang i tiden. De er gull verdt for fiberutbygging. Uten dem hadde bredbåndsutbygginga nesten ikke vært mulig. Å bruke stolper koster bare en femdel i forhold til å grave, sa Arne Quist Christensen, moderniseringssjef i Telenor på oppstartsmøtet.

Grendemøter

Etter sommerferien, altså i august, arrangerer kommunen og Telenor felles grendemøter både på Slettås, i Jordet og på Vestby. Da skal flere detaljer være på plass, slik at folket skal få svar på det de lurer på.

Sist oppdatert: 16.06.2017 15:30:29