Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
Bredbånd

2,3 millioner til bredbåndsutbygging

Marianne Fjelltveit, Erik Sletten og Gro Svarstad

​- Med tilskuddet kan vi komme i gang med fiberutbygginga i Vestby, Jordet og Slettås, jubler Marianne Fjelltveit, Erik Sletten og Gro Svarstad.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

 

Nå skal fiber legges i Vestby, fra Jordet til Slettås og i Slettås. Rundt 200 husstander kan få nyte godt av denne fiberutbygginga.

Nkom gir tilskudd til bredbåndsutbygging i Trysil kommune med 300 000 kroner til Vestby og 2 millioner kroner til Slettås.

- Dette er en god start og anerkjennelse av den jobben vi har gjort. Vi er helt avhengig av disse midlene ute i Distrikts-Norge, sier en svært fornøyd ordfører Erik Sletten.

Gledelig nyhet

- Vi i Trysil har dårlig bredbåndsdekning. Dette er viktig infrastruktur - like viktig som veg, vann og avløp, så dette jobber vi ekstra mye med. Dette betyr mye for tilflyttingen til kommunen vår, bosetting og næringsutvikling, sier ordføreren.

Prosjektet

De som jobber og har jobbet ekstra mye med bredbåndsdekninga i Trysil kommune er prosjektleder Marianne Fjelltveit og næringssjef Gro Svarstad. Begge er veldig fornøyd med støtten, men understreker at de fortsetter å jobbe parallelt med de områdene som ikke fikk midler denne omgangen.

Antall husstander

- Nkom har vektlagt antall husstander i søknadene som nå får et tilbud om bredbånd med grunnleggende god kvalitet. Målet med denne utbygginga er fiber til 60 husstander i Vestby og 132 husstander fra Jordet og vestover til Slettås. Per i dag har Vestby noe fiber, mens det i Slettås ikke er noe fiber i det hele tatt. Anbudsprosessen starter nå, og vi er i dialog både med Vestby og Slettås, forteller prosjektleder Marianne Fjelltveit.

Spleiselag med dugnad

Bredbåndsutbygginga blir et spleiselag med bredbåndsutbyggere, prosjektmidler fra kommunen, Nkom-støtten og tilkoblingsavgift. - Nå vil vi oppfordre til dugnad både i Vestby, Jordet og Slettås. For eksempel vil vilje til graving av fibergrøfter og lokal finansiering være positive bidrag, sier næringssjefen.

I 2017

- Det er lite trolig at det blir graving i høst, men tanken er at fiberutbygginga skal være ferdig i Vestby, vestover fra Jordet til Slettås og i Slettås i 2017, sier prosjektlederen. Dette vil bety mye for grendas folk, både skoleungdom, næringsutvikling og velferdsteknologi - unge som gamle.

Tre i Hedmark har fått tilskudd

Totalt har Nkom bevilget nesten 126 millioner, fordelt på 30 søknader. I tillegg til Vestby og Slettås er Stange den tredje kommunen i Hedmark som får tilskudd.

Fem folkemøter

I vår hadde Trysil kommune fem folkemøter rundt omkring i kommunen. Med seg på disse møtene hadde de blant annet operatørenes dekningskart for å få tilbakemeldinger på om de stemte i forhold til opplevd dekning ute i grendene. Næringssjefen slår fast at dette var svært nyttige møter.

Fem søknader

Bredbåndskontakt Marianne Fjelltveit forteller at det ble søkt tilskudd til fiberutbygging på disse fem stedene:

  • Fra Jordet til Slettås
  • Fra Linnes til Støa
  • Fra Nybergsund til Grønligrenda
  • I Landsjøåsen og Galåsen
  • I Vestby

Totalt ble det søkt om 7,8 millioner kroner. De fem søknadene ble sendt inn i uprioritert rekkefølge.

Vegen videre

- Vi begynner i en ende og tar det etter hvert. Vi fortsetter å jobbe og kjøre paralleller, sier næringssjef Gro Svarstad.

De tre er ikke i tvil om målet: Det er full bredbåndsdekning i Trysil kommune!

Sist oppdatert: 29.09.2016 11:14:20