Trond Andersson stiller ut på Galleri Vågal

Se billedkunstnerens og bokillustratørens underfundige og lekne tegninger fra 10. september til 4. oktober.

Kunstplakat - Klikk for stort bildeMusa og den mystiske pinnen. Blyanttegning på papir. 40 x 60 cm. 2021.

Om kunstneren:

Trond Andersson er født på Notodden hvor han bodde fram til 1976 da han flytta til Ål i Hallingdal. Andersson er medlem av Norske Billedkunstnere (NBK) og har  hatt en lang rekke separatutstillinger og deltatt på utstillinger både i Norge og i utlandet. Han er også aktiv som bokillustratør.

- I møtet med den virkelige verden, det han ser, springer ideene ut. De framkommer også som en del av det indre arbeidet. I behandlingen av stoffet oppstår nye ting. Men midt oppe i alt det vakre, fabulerende, humoristiske og overraskende som tegningene utstråler, finnes en urovekkende, vibrerende undertone. Tegningene er tiltrekkende samtidig som de yter motstand.  Trond Anderssons tegninger åpner for at vår plass i verden er full av muligheter og uforutsigbare møter. Blant hans tegninger er det godt å være, skriver Mons Georg Rud.

- Trond Anderssons tegninger er underfundige, lekne, av og til surrealistiske og av og til Tolkien-mystiske i sin gjenskapelse av en eventyrverden vi må bøye oss langt ned i mosen for å oppdage konturene av, skriver Per Erik Borge.

Kulturplakater

Han har mottatt flere priser for sine kulturplakater, og er blant annet representert i Det polske plakatmuseum, Warsawa, University of Connecticut, Department of Art, USA og er innkjøpt av The Gundersen Collection, Norway. Nasjonalbiblioteket, Plakatsamlingen, Oslo, har et stort antall av hans plakater.

Sportsfisker

Andersson er en dedikert sportsfisker og har skrevet, illustrert og vært medforfatter til en rekke bøker spesielt om ørretfiske. Han har deltatt i mange TV-program på NRK og TV2, blant annet i serien A tale of two Anglers sammen med den legendariske engelske sportsfiskeren Chris Yates.

Åpningstider

Galleri Vågal har åpent onsdag, torsdag og fredag kl. 11-17. På lørdag og søndag er det åpent kl. 11-16.

Til toppen