Styrekurs starter 20. januar

Vi har ledige plasser til styreseminaret som går over tre kvelder i januar.

- Vi er nå klare til å holde det tredje og siste kurset i rekken av styrekurs som Trysil kommune arrangerer i samarbeid med Styreforeningen. Hensikten er å styrke den generelle styrekompetansen i Trysil og samtidig bidra til at flere engasjerer seg i styrearbeid, opplyser næringsrådgiver Bjørn Olsen.

Styrekurset

Kurset Strategi og bærekraft - et styreansvar, er skreddersydd for Trysil kommune og er en kombinasjon av kursene innen strategi og bærekraft.

Dette er kurskveldene:

• Torsdag 20. januar kl. 18-20

• Tirsdag 25. januar kl. 18-20

• Torsdag 27. januar kl. 18-20

Kursholder

Kursholder er Ole Sverre Spigseth. Han er styrekonsulent og foreleser i styreforeningen og har mange års erfaring som daglig leder og fra styrearbeid både i internasjonale konsern og i norske SMB-bedrifter.

Innhold

Styrets viktigste oppgave er å forvalte eiernes formue. Fundamentet er påse og kontrolloppgavene, men det aller viktigste er å bidra til virksomhetens utvikling. Styrets involvering og bidrag for å utvikle en fremtidsrettet strategi er kanskje det viktigste i så måte. En fremtidsrettet strategi i dag er nødt til å inkludere virksomhetens samfunnsansvar og hvordan bedriften bidrar til en bærekraftig utvikling i samfunnet.

- I dette kurset får du innsikt i verktøy og metoder for moderne strategiutvikling og råd og tips om hvordan du kan sikre at bærekrafts dimensjonen kan ivaretas i prosessen, forteller Bjørn.

Myndighetene skjerper stadig kravene for virksomhetenes samfunnsansvar, og finansnæringen er pålagt å redegjøre for hvor bærekraftig deres engasjement er. Dette setter nye krav til hvordan også mindre virksomheter rapporterer sitt samfunnsansvar. Siste del av kurset vil handle om hvordan man som liten eller mellomstor bedrift kan forberede seg på dette.

Gå til mer kursinformasjon.

Mål

Kurset gir en god innføring i prosessen med å utvikle virksomheten til økt samfunnsansvar og innføre økt fokus på bærekraft. Vi ser på hvilke muligheter det er til å bli mer bærekraftig og samtidig øke lønnsomheten, hvordan vi kan utvikle bærekraftige forretningsmodeller og gjøre bærekraft til et konkurransefortrinn, samt utfordringer og muligheter rundt sertifisering og rapportering av bærekraftperspektivet.

Påmelding

Kurset har en egenandel på 1 500 kroner per deltaker, mens Trysil kommune dekker det resterende. Det er plass til maksimalt 20 deltakere og her gjelder førstemann-til-mølla prinsippet. Påmeldingen er bindende. Meld deg på via mail til Bjørn Olsen, se kontaktinformasjon under.

Autorisasjonsprogrammet

Dersom du deltok på Styreforeningens kurs Profesjonelt Styrearbeid i regi av Trysil kommune og minst ett av styrekursene dette året, er du kvalifisert til å gjennomføre autorisasjonsprogrammet. Det finnes også andre muligheter til å kunne delta på dette, men ta da direkte kontakt for mer informasjon. Autorisasjonsprogrammet kjører vi 15. og 22. mars 2022.

Bjørn Olsen
Næringsrådgiver