Stolpejakt i Trysil

Da er stolpejakten ved turistsenteret i Trysilfjellet i gang.

Stolpejakt - Klikk for stort bilde Anne N. Sætre, Trysil kommune

- Dette er et helt nytt kart med 20 stolper, sier kultursjef Anne N. Sætre og ønsker alle lykke til i jakta. Litt lenger ut på sommeren kommer tre nye kart.

Suksess

Fjorårets suksess gjentas også denne sommeren og høsten. Litt senere i sommer kommer det også kart for stolpejakt i Fageråsen, Ljørdalen og Skåret. - Det er Trysil kommune v/kulturavdelingen som administrerer stolpejakten i Trysil, og på Turistsenteret samarbeider vi med Trysilfjell Utmarkslag med støtte fra Skistar Trysil og Radisson Blu, opplyser Anne.

Flere kart?

- Vi har ennå ikke bestemt om det blir stolpejakt i Trysil sentrum i sommer. Akkurat nå er det travelt med å ferdigstille de planlagte fire kartene. I sentrum har vi så langt ingen samarbeidspartner som kan hjelpe til med det praktiske arbeidet slik som plassering og utsetting av stolper, samt ettersyn. Men hvis det er noen frivillige som ønsker å bidra med dette arbeidet i sentrum, så ta gjerne kontakt med kulturavdelingen, sier kultursjefen.

Hva er stolpejakt?

Jakten på stolper går ut på å finne stolper som er plassert rundt omkring. Dette konseptet har blitt veldig populært i Norge, så stolpejakt finnes i veldig mange kommuner rundt om i landet. Du kan faktisk besøke tusenvis av stolper i Norge.

Kort fortalt så trenger du et kart med stolpemarkeringene. Når du har funnet stolpene, registrerer du stolpebesøkene i Stolpejakten-appen, på nettsiden Stolpejakten.no eller på papir.

Kartet

Kartet viser hvor stolpeplasseringene er. Kartet finnes som fysisk kartmappe eller du kan laste ned appen Stolpejakten gratis. Du kan gå inn på Stolpejakten.no og printe ut kartet.

Hvis du ønsker deg det beste elektroniske kartet når du skal ut å jakte stolper, så svarer du ja på spørsmålet: Det finnes et off line kart tilgjengelig. Dette er et mer detaljert kart enn basiskartet.

Finn stolper

Når kartet er på plass, er det bare å komme seg ut å finne stolper. Stolpene har følgende vanskelighetsgrader:

• Grønn – veldig enkel, kan nåes med sykkel og rullestol
  • Blå – enkel
  • Rød – medium
  • Svart – vanskelig

Registrering

Du velger selv hvor mange stolper du ønsker å finne. Uansett - det er artig å ha oversikten over hvordan man ligger an! Stolpebesøkene kan registreres på tre forskjellige måter; enten elektronisk med appen, via nettportalen Stolpejakten.no eller manuelt ved å fylle inn direkte på kartet.

For å registre stolpebesøkene elektronisk, må du opprette en konto på Stolpejakten.no. På hver stolpe er det påtrykt en kode og en QR-kode. Du bruker så enten Stolpejakten-appen for å skanne stolpenes QR-koder eller plotter inn koden på din konto som du har opprettet på nettsiden. For manuell registrering noteres koden rett på kartet, som så senere kan sendes inn.

Så jakt på stolper helt gratis og få masse frisk luft!

Gå til Stolpejakten.no

Anne Norderhaug Sætre