Skogfinsk forfatterbesøk

Marte Hallem er på turne med filmen og boka Fremmed blod. Møt henne torsdag 6. oktober kl. 19 i Morensalen på biblioteket.

Utsnitt av plakat - Klikk for stort bildeMarte Hallems skogfinske reise Fremmed blod var en av de mest sette dokumentarene på NRK i 2021.

- Dette blir en kombinert bok-, konsert og filmkveld. Marte kåserer fra boka si og forteller om sin skogfinske reise. Med seg har hun en gitarist, og hun kommer også til å framføre flere visesanger før deler av filmen Fremmed blod vises, forteller biblioteksjef Tone Odden.

Skogfinnene

- Fremmed blod er en skattejakt inn i en stor, men forholdsvis ukjent norsk minoritet; skogfinnene. Over en halv million nordmenn stammer fra dette folket som kom som innvandrere til Norge på 16- og 1700-tallet, og som fremdeles er en av våre fem nasjonale minoriteter. Dokumentarist Marte Hallem og hennes datter avdekker sine formødres kamp for tilværelsen på en egen innholdsrik reise gjennom Norden, skriver Nordisk film kino.

Billetter

Billettene koster 100 kroner for voksne og 50 kroner for alle under 16 år. Du kjøper dem på ebillett.no, i eBillett-appen eller på servicetorget i Trysil rådhus som er åpent mandag, onsdag og fredag kl. 9-15, tlf. 62 45 77 00servicetorg@trysil.kommune.no. Hvis du ønsker å hente billetter der på tirsdager og torsdager, må du ringe 62 45 77 00 og avtale tid på forhånd.