Korona

Kommuneoverlegen ber oss huske at vi fortsatt lever i en pandemi.

Se oppdatert koronainformasjon

Vi vaksinerer nå gruppe 8; friske i alderen 55-64 år. I Trysil tilbys kun Pfeizer-vaksine.

Se oppdatert vaksineinformasjon

Koronatelefoner

Spørsmål om korona: 94 02 38 96 (mandag-fredag kl. 8-15)
Spørsmål om testing: 40 40 96 30 (mandag-fredag kl. 8-15 - utenom kontortid legevakt 116 117)
Spørsmål om vaksinering: 94 00 13 75 (mandag-fredag kl. 8-15)

Seniord - for alle over 65

Litteraturhuset i Oslo byr på gratis kulturopplevelser på nett. Siste nye: Lalla Carlsen.

Seniords logo - Klikk for stort bildeLitteraturhuset håper at Seniord blant annet skal bøte litt på ensomheten og isolasjonen mange eldre kjenner på i disse pandemitider. Copyright: Litteraturhuset i Oslo
- Vi er midt i en pandemi, og de som er særlig rammet er alle landets eldre. Ettersom de er definert som en særlig risikogruppe, blir mange sittende ensomme og isolerte. Det er disse som er målgruppa for Litteraturhusets nysatsing, som vi har valgt å kalle Seniord, skriver de på hjemmesida si.

Gode opplevelser

Litteraturhuset ønsker å lage et kunnskapsrikt, litterært og kulturelt innhold til en stor gruppe mennesker som nå har fått bevegelsesfriheten sin, og i noen tilfeller livskvaliteten, drastisk redusert.
Gjennom Seniord etterstreber de å gi gode litteratur- og kulturopplevelser, tilrettelagt for målgruppa. Videoene er for det meste tekstet, lyden er god og tempoet skal ikke være for høyt.

Alene eller sammen

Man kan se på videoene alene eller sammen med andre, hjemme eller på f.eks. dagsentre og andre steder eldre møtes - eller på sykehjem og bibliotek dersom disse ønsker et slikt opplegg.

Tre måneder

De fleste videoene ligger ute i tre måneder etter at de lanseres. Akkurat nå er disse tilgjengelige:

• Formiddagsmatiné om den norske revydronningen Lalla Carlsen. Sanger Ingvild Storhaug og pianist Trond Lindheim gir oss herlige gjensyn med slagere som Sissiken på Nellys hatt, Liberie hushjelp, Marsjkonkurransen og Sølibatvise. Kanskje du til og med vil synge med? (45 minutter)
  • Kvernen som står og maler på havsens bunn- eventyr med Torgrim Mellum Stene (20 minutter)
  • Askeladden og de gode hjelperne - eventyr med Torgrim Mellum Stene (20 minutter)
  • Barnebarna - foredrag med Gro Nylander (20 minutter)
  • Balstemning av Alexander Kielland lest av Hedda Lidija Romundstad
  • Forskjellige Glæder av Camilla Vollett - langlesning
  • Tove Nilsen og Sissel Gran i samtale (1 time)
  • Gleden ved å lese - foredrag ved Kari J. Spjeldnæs om det å lese, selve leseaktiviteten og hvordan den påvirker oss og hvilke opplevelser det å kose seg med ei bok kan gi (20 minutter)
  • Verda som var - Lars Amund Vaage og Edvard Hoem snakker med Janneken Øverland om de nye bøkene sine (45 minutter)
  • Kvinnene i den heilage boka - foredrag ved Alf Kjetil Walgermo om kvinnene i Bibelen (20 minutter)