Ring før du henter selvtest

Vi ber om at du ringer før du henter selvtest for korona.

Selvtest - Klikk for stort bilde Lørenskog kommune - Grunnet veldig stor pågang for bruk av selvtester, må vi be om at disse prioriteres for testing ved symptom og i arbeidet med smittesporing, sier kommuneoverlege Hanna Rydløv.

Selvtestene er derfor ikke lenger tilgjengelige kun for å hente, nå må du ringe i forkant.

Ring oss

Ring oss på tlf. 940 29 795 i teststasjonens åpningstid, mandag-søndag kl. 10-17, dersom du har luftveissymptom eller har fått beskjed av smittesporingsteamet om testregime. Selvtesten henter du på teststasjonen i Nybergsund, Meierivegen 1 (utenfor Nybergsund samfunnshus).

Andre behov for test

- Trenger du test før en fest, innreise eller lignende, kan du kjøpe denne på apoteket eller andre steder med utsalg av tester, sier Hanna.

Husk at positiv selvtest bør bekreftes med PCR-test.

Våre råd

- Fullvaksinerte nærkontakter anbefales å teste seg med selvtest. Uvaksinerte og delvaksinerte husstandsmedlemmer over 18 år plikter å teste seg med hurtigtest daglig i sju dager eller PCR-test annenhver dag i sju dager. Uvaksinerte og delvaksinerte under 18 år anbefales samme testregime som de over 18 år, opplyser kommuneoverlegen.

Hurtigtest som tas på teststasjonen blir registret digitalt, og du kan få både skriftlig og digital bekreftelse. Selvtester må du selv dokumentere (mobilbilde av testresultatet).

Tåler ikke kulde

Selvtestene kan bli ødelagt av kulde. På pakningene til selvtestene er det oppgitt hvilke temperaturer de tåler. Selvtestene inneholder væske og hvis denne fryser og krystalliserer seg, er det ingen produsenter som kan garantere at testene vil virke som den skal når den tines opp. Husk på det hvis det er kaldt og selvtesten blir liggende i bilen.