Regler ved innreise til Norge/rules upon entry into Norway

Fra 26. november er reglene for innreise til Norge skjerpet.
Klikk her og sjekk hva som gjelder

Norway has stricter entry restrictions from 26 November.
Qlick here to see the new measures that has entered into force

Regler ved innreise i Norge

Alle grenseovergangene til Norge er åpne, men noen reisende skal fortsatt teste seg og gå i karantene.

Disse skal fortsatt teste seg og gå i karantene:

Alle som kommer fra røde, mørkerøde, lilla eller grå land/områder og som ikke har gyldig koronapass, det vil si de som kommer fra slike land/områder som ikke er fullvaksinert eller har hatt covid-19 de siste seks månedene.

Kommer du fra grønne eller oransje land/områder uten å ha passert gjennom land/områder med andre farger, slipper du test og karantene uavhengig av om du er vaksinert eller ikke.

Teststasjon

I Trysil er det døgnåpen teststasjon på Trysil legesenter, Lundevegen 1, Trysil. Ring +47 40 40 96 30 før du kommer dit. Du må ta testen senest 24 timer etter ankomst til Norge.

Karantene

De som skal testes og er over 18 år, må også gå i karantene på egnet sted. Karantenetida er 10 døgn, men hvis du tester negativt etter tidligst 3 dager, kan du gå ut av karantenen. De som er under 18 år og slipper karantene, anbefales å ta en koronatest etter 3 dager.

Innreiseregistering

Reisende over 16 år fra røde, mørkerøde, lilla og grå land og områder og som ikke har gyldig koronasertifikat, skal som hovedregel fylle ut et registreringsskjema for innreise før ankomst til Norge.

Les mer om regler ved innreise i Norge på helsenorge.no

Se hvilken farge landet/området du kommer fra, har på fhi.no (Du må scrolle litt for å komme ned til kartet.)

Til toppen