Registrer positiv hjemmetest selv

Tester du eller barna dine positivt på korona, ber vi om at du selv legger inn testresultatet.

Skjermdump av første side på registreringsside for positiv hjemmetest - Klikk for stort bildeDet gjør du i smittesporingssystemet vårt. Hvordan du gjør det, ser du nederst på sida her.

Ta PCR-test

Reis så til teststasjonen for å bekrefte selvtesten med en PCR-test. Den ligger i Meierivegen 1 i Nybergsund og er åpen hver dag kl. 10-17.

- De som tester positivt på hjemmetest og ikke er digitale, ringer smittesporerne våre på tlf. 47 48 76 56 som før, sier kommuneoverlege Hanna Rydløv. Telefonen er betjent mandag-fredag kl. 8-21 og lørdag og søndag kl. 10-16.

Vi tar kontakt

Når du har registrert den positive testen, vil smittesporingsteamet vårt ta kontakt med deg for å veilede deg videre med hensyn til hvilken informasjon du skal gi videre til hvem. Har de kapasitet, hjelper de til i smittesporingen.

- I utgangspunktet gjelder det alle som registrerer positive tester. Men om smitten øker for mye og pågangen blir stor, kan det hende vi må prioritere hvem vi tar kontakt med og hvem vi kan veilede, sier Hanna.

Ansvar for smittesporing

De som tester positivt for korona i Trysil, har nå også selv ansvaret for å drive smittesporing.

- Det vil si at de selv skal informere familie og andre nærkontakter samt nøkkelpersoner som arbeidsgiver, arrangementsansvarlig, trener, rektor etc. Så har nøkkelpersonene ansvaret for å drive smittesporingen på sin arena, f.eks. arbeidsplassen, sier Hanna.

Test og smittesporing

Trysil kommune har en robust og fleksibel struktur på koronaarbeidet i kommunen.

- Og vi arbeider kontinuerlig med å tilpasse vårt arbeid til pandemien. Nå når pandemien gir mer smitte med mindre alvorlighet, er vårt fokus på å bremse smittespredningen og å ha en struktur som kan teste og smittespore mange, sier Hanna.

Ved store utbrudd

- Hvis det blir større smitteutbrudd vil vi ta over og kanskje også iverksette mer inngripende tiltak. Per nå er det heldigvis ingen klinisk belastning på helsetjenesten tross høy smitte i Trysil. Men hvis smitten truer liv og helse, må vi innføre tiltak for å beskytte de som risikerer å bli alvorlig syke. Slik det ser ut nå, er vår viktigste oppgave å fange opp de fleste smittekjedene slik at smitten ikke sprer seg for fort, sier Hanna.

Slik registrerer du positiv test

1. Gå til registreringssida og logg deg inn med ID-porten.
  2. Velg kommune Trysil hvis den ikke kommer automatisk.
  3. Velg hvem du skal registrere positiv test på, deg selv eller barn under 16 år som du har omsorgen for.
  4. Fyll inn informasjon om arbeidssted eller skole, dato for test og dato for symptomstart.
  5. Send inn skjema.
  6. Gå tilbake til Forsiden for å registrere positiv test på annen person.
  7. Hvis det ikke er flere positive, start å registrere nærkontakter. Oppgi fornavn, etternavn og telefonnummer.

Gå til registreringssida