Per Heimly i Galleri Vågal

Galleri Vågal ønsker velkommen til en spennende utstilling med fotograf Per Heimly fra 18. mai til 24. juli.

Per Heimly - Klikk for stort bildePer Heimly byr på spennende fotoutstilling i Galleri Vågal fra 18. mai til 24. juli. Copyright: Per Heimly  - Jeg gleder meg skikkelig til å stille ut bildene til Per Heimly, en av Norges mest spennende fotokunstnere, sier Kristina Stålung Walbye i Galleri Vågal.

Salgsutstillingen er et samarbeid mellom Galleri Vågal og gallerist Svein Erik Bakken i Tofteloftet - tidligere galleri Holmsbustuene.

Aldri nølt

Per Heimly er en norsksamisk kunst-, mote- og reklamefotograf og forfatter fra marksamebygda Snubba i Nordland. 16 år gammel tok han opp kameraet, dro til Oslo og erklærte krig mot det rådende bildesynet. Heimly har aldri nølt med å provosere i sine bilder og har heller ikke unngått kontroverser i mediene.

Vakre i det uskjønne

Heimlys bilder provoserer, fordi de ofte viser det vakre i uskjønne, nedverdigende og tabubelagte situasjoner. Heimly skyr ikke arven etter Edvard Munch, og det var dette ekspressive uttrykket som først gjorde Heimly bredt kjent i Norge.

Aldri naturbilder

Som ung fotograf lovte Per Heimly seg sjøl at han aldri skulle lage bilder av natur. På en flytur over Finnmarksvidda for noen år siden, ble han så begeistret for hva han så at han ikke klarte å la være å fotografere. Siden har det blitt flere naturbilder, noen av de finner du hos Galleri Vågal.

Åpningstider

Utstillingen åpner onsdag 18. mai. Åpningstidene i mai er onsdag til søndag kl. 11-16, og åpningstidene i juni og juli er tirsdag til fredag kl. 10-17 og lørdag og søndag kl. 11-16.

Til toppen