Ønsketre på Trysilsenteret

I fjor fikk 119 barn og unge velkomne gaver fra ønsketreet på Trysilsenteret. I år står treet oppe fra 24. november til 18. desember.

Siri Jørgensen, Henriette Heien og Ester Borg Rasmussen - Klikk for stort bildeSenterleder Siri Jørgensen, Henriette Heien på b.Young og frivilligkoordinator Ester Borg Rasmussen håper på mange grønne hjerter på ønsketreet i år også. Ramona Nordnes, Trysil kommune

For familier med dårlig råd kan det være vanskelig med jula og gaveønsker de ikke kan innfri. Ønsketreet skal være et lite bidrag til disse familiene. For der kan barn og unge 0-17 år anonymt få oppfylt noen av gaveønskene sine takket være gavmilde givere.

Ønskene

Alle julegaveønsker har blitt innfridd de fire årene ønsketreet har eksistert; 37 i 2019, 55 i 2020, 100 i 2021 og 119 i 2022.

De som vil levere et gaveønske til barnet sitt, kontakter noen i hjelpeapparatet (NAV, helsestasjonen eller barnevernet) innen 27. november, eller du kan ta kontakt med Ester på Trysil frivilligsentral innen 1. desember.

Kjøpe gaver

Gavene kan koste inntil 500 kroner. De som har lyst til å kjøpe noe av det som står på de røde hjertene på ønsketreet, kjøper gava, pakker den inn og leverer den sammen med ønskehjertet på B.young-butikken på senteret.  De som jobber der, henger opp et grønt hjerte på ønsketreet for hvert røde de får innlevert.

Gavene må ikke kjøpes inn på senteret, men hvis du ser at det tar litt tid - gi beskjed til B.young eller frivilligkoordinatoren.

Gavene blir levert til hjelpeapparatet eller Trysil frivilligsentral som sørger for at de som ønsket dem, får dem. Familiene kan pakke dem inn på nytt og sette på til/fra-lapper etter eget ønske.

Fin familieaktivitet

- Vi ser at dette er en fin og meningsfull familieaktivitet og mange henger også opp sitt grønne hjerte på juletreet hjemme, forteller Siri.

Samarbeid

Ønsketreet er et samarbeid mellom Trysil frivilligsentral, Trysilsenteret og Røde Kors Innlandet.

Hvis du lurer på noe, kan du kontakte frivilligkoordinator Ester Borg Rasmussen.

- Tidligere år har vist at det er stor giverglede, og vi er utrolig takknemlig for alle våre gode hjelpere! sier Ester.

Siri Jørgensen, Henriette Heien og Ester Borg Rasmussen - Klikk for stort bildeØnsketreet står like ved inngangen til kafeen. Ramona Nordnes, Trysil kommune

Kontakt oss

Ester Borg Rasmussen
Frivilligkoordinator
Frivilligsentralen
E-post
Telefon 47 47 29 18
Til toppen