Regler ved innreise til Norge/rules upon entry into Norway

Alle grenseovergangene til Norge er åpne, men noen reisende skal fortsatt teste seg og gå i karantene.
Klikk her og se om du er en av dem.

Some travellers to Norway still have to take a test for the coronavirus upon arrival and enter a travel quarantine.
Qlick here to find out if you are one of them.

Norge åpner opp

Fra lørdag 25. september kl. 16 er det slutt på de fleste smitteverntiltakene i Norge. 

Hanna Rydløv - Klikk for stort bildeKommuneoverlege Hanna Rydløv håper nordmenn flest ikke skal tenke for mye på covid-19 når Norge nå åpner opp igjen. Harald Nyberg, Trysil kommune Da går vi over til en normal hverdag med økt beredskap, som det heter. På fredagens pressekonferanse takket statsministeren Norge for innsatsen i de 561 dagene som har gått siden landet stengte ned. Og kommuneoverlege Hanna Rydløv takker tryslingene.

- Vi har stått sammen og hatt tillit begge veger. Det har gjort denne jobben mye lettere. Nå jobber vi med covid-19 etter de nye retningslinjene og håper at nordmenn flest ikke tenker så mye på korona og pandemi i hverdagen, sier hun.

Trysil åpner for fullt

Hanna sier at vi ikke har noe utbrudd eller en smittesituasjon i Trysil som tilsier at vi ikke skal være fullt med på gjenåpninga. Men hun vil gjerne at enda flere skal fullvaksinere seg og minner om at vi har drop in for vaksinering i kulturhuset Hagelund torsdagene 30. september kl. 9-14 og 7. oktober kl. 16-19.

Hannas smitteråd

Hanna vil også minne om noen enkle smitteråd:

- Bli hjemme når du er syk og test deg. Tester du negativt og har god allmenntilstand, kan du komme tilbake på jobb. Det samme gjelder for ungdom som går på skole. Barn kan gå på skole når allmenntilstanden er god, også om de har symptomer, men vi anbefaler at de tester negativt på hurtigtest. Slike kan man kjøpe selv, eller man kan bestille test på testtelefonen. Etter hvert kommer vi til å dele ut selvtester. Ungdom og voksne bør ha negativt test før de kommer tilbake etter symptomdebut.

Dette gjelder fra 25. september kl. 16

Les mer på regjeringen.no

Til toppen