Navnesak på høring

Litlskora eller Litlskåra og Litlskorhøa eller Litlskårhøa, lurer Språkrådet på. Saken ligger ute på høring til 20. mars.

Kart som viser hvor Litlskora er - Klikk for stort bildeLitlskora eller Litlskåra ligger på grensa mellom Trysil og Engerdal.

Språkrådet har tatt opp navnesak for å få avklart riktig skrivemåte for offentlig bruk, det vil si om navnene skal skrive med o eller å.

Prosessen

- Kartverket har vedtaksrett for skrivemåten av bl.a. naturnavn, nedarvede gårds- og bruksnavn, seternavn og statlige anlegg. Men før de fatter vedtak, har kommunen rett til å uttale seg. Vi har også skal innhente uttalelser fra berørte. Eiere og festere har rett til å uttale seg om gårdsnavn og bruksnavn, og lokale organisasjoner har rett til å uttale seg om skrivemåten av navn som de har særlig tilknytning til. Kommunen sender så høringsuttalelsene til Språkrådet som gir sin tilråding før Kartverket fatter endelig vedtak, sier Agita Freimane, fagleder geodata i Trysil kommune.

Høringsuttalelser

Ifølge loven skal skrivemåten fastsettes med utgangspunkt i den nedarvede, lokale uttalen av navnet.

- Derfor ber vi om at alle som uttaler seg, opplyser hva som er den lokale dialektuttalen. Dersom navnet blir uttalt på ulike måter, ber vi om å få opplyst de forskjellige uttaleformene, sier Agita.

Send helst høringsuttalelsene på vårt digitale høringsskjema. Eller du kan sende til postmottak@trysil.kommune.no eller Trysil kommune, postboks 200, 2421 Trysil.

Hent digitalt høringsskjema

Agita Freimane