Regler ved innreise til Norge/rules upon entry into Norway

Alle grenseovergangene til Norge er åpne, men noen reisende skal fortsatt teste seg og gå i karantene.
Klikk her og se om du er en av dem.

Some travellers to Norway still have to take a test for the coronavirus upon arrival and enter a travel quarantine.
Qlick here to find out if you are one of them.

Mandag møter Even på Stortinget

Even Eriksen (26) er den første tryslingen med fast stortingsplass på 30 år.

Even Eriksen - Klikk for stort bildeEven Eriksen sto på fjerdeplass på Aps stortingsvalgliste i Hedmark. Siden Anette Trettebergstuen har blitt kultur- og likestillingsminister, får han fast plass på Stortinget. Monika Søberg, Lokalavisa Trysil-Engerdal

Den forrige var Ingrid Nylund som hadde fast plass da Kjell Borgen var statsråd i 1985-1989.

Begynner mandag

Allerede mandag 18. oktober kl. 8 skal Even møte i Stortinget. Det fikk han beskjed om da Jonas Gahr Støre i dag utnevnte Anette Trettebergstuen fra Hamar som kultur- og likestillingsminister. Trysil kommune ønsker Even lykke til!

Litt nervøs

- Jeg er jo litt nervøs da. Hva skal en skarve gutt fra Nesvollberget gjøre på Tinget egentlig? sier han først, sånn litt på spøk. Men så legger han raskt til:

- Nei da, dette er en utrolig mulighet. Det er bare å gripe sjansen og gjøre det beste ut av det. Det er viktig at tryslingene benytter seg av at de har en sambygding på Stortinget. Jeg skal gjøre mitt aller beste som ombudsmann.

Tre ønsker

De har allerede ringt fra Stortinget og spurt hvilke komitéer han kan tenke seg å sitte i. Han har prioritert slik:

1. Justiskomitéen
  2. Utdanningskomitéen
  3. Kommunalkomitéen

- Fordi jeg er utdannet jurist, jobber med utdanning i fylkespolitikken og er lokalpolitiker i Trysil er dette de områdene jeg har størst interesse for og mest erfaring fra, sier han.

Mange gratulasjoner

Telefonen har kimt og meldingene har tikket inn til Even i dag.

- Jeg har fått så mange godord og lykkeønskninger. Det varmer og gir motivasjon. Jeg skal virkelig gjøre mitt beste på Stortinget, og mer kan ingen gjøre, sier han.

Lokalpolitikken

Even er Arbeiderpartiets gruppeleder i Trysil kommunestyre. Det kan han ikke lenger være.

- Jeg kommer til å søke fritak fra formannskapet ut kommunestyreperioden, men jeg er litt mer usikker med hensyn til kommunestyret. Enten søker jeg fritak derfra også, eller så søker jeg om permisjon for en kortere periode i første omgang, for så å søke om forlengelse så lenge det er aktuelt. Jeg må høre litt med partikontoret om hva som er lurest, sier han.

Travel helg

Even ble litt overrasket over at han må møte på Stortinget på så kort varsel. Så han får ei travel helg.

- Jeg skal jobbe som en hest for å kvittere ut alle prosjektene jeg er involvert i på jobben min hos Abakus AS, slik at de andre skal slippe å overta uferdige prosjekter etter meg. Så søker jeg om permisjon derfra, noe jeg har krav på, sier han.

Se hvem som sitter i Norges nye regjering