Letter på tiltak

Regjeringen letter på flere koronatiltak. Skjenkestoppen oppheves ved midnatt natt til 14. januar.

Jonas Gahr Støre - Klikk for stort bildeStatsminister Jonas Gahr Støre sa at regjeringen prioriterer barn og unge og arbeidsplasser når de nå letter på koronatiltakene. regjeringen.no
Dette er lettelsene fra 14. januar:

• Karantene skal i større grad erstattes av testing.
  • Skjenking tillates ved bordene til kl. 23. Det er påbudt med munnbind hvis man ikke kan holde 1 meters avstand, unntatt når man sitter til bords. Det er ikke tillatt å konsumere alkohol på serveringsstedet etter kl. 23.30. Serveringsstedene har plikt til å registrere gjester som samtykker til det.
  • Organiserte idretts- og friidrettsaktiviteter for barn og unge under 20 år:
    • Utendørs aktiviteter kan gjennomføres som normalt uten avstands- eller antallsbegrensning.
    • Anbefalt gruppestørrelse innendørs er cirka 20 personer eller klasse/kohort.
    • Innendørs aktivitet kan gjennomføres med kontakt der det er nødvendig.
    • Utendørs arrangementer tilknyttet organisert kultur-, idrett- og fritidsaktiviteter for barn og unge under 20 kan skje uten antallsbegrensning for deltakerne og med et nødvendig antall voksne. Dersom det er flere enn 100 personer til stede, skal det ikke tilrettelegges for publikumsområder eller bruk av innendørs fasiliteter med unntak av toalettfasiliteter.
  • Organiserte idretts- og friidrettsaktiviteter for voksne over 20 år:
    • Det anbefales maks 20 personer og at det holdes 1 meters avstand. Ved intensiv trening bør det legges til rette for 2 meters avstand.
    • Utendørs kan aktiviteter utøves som normalt uten antallsbegrensning og med kontakt der det er nødvendig.
    • Toppidrett kan gjennomføres som normalt med smitteverntiltak.
  • Arrangementer og sammenkomster:
    • På offentlige arrangementer innendørs er det tillatt med maks 200 personer på faste tilviste plasser og 30 uten faste tilviste plasser. Publikum må bruke munnbind.
    • Det er ingen anbefaling om å utsette eller avlyse arrangementer innendørs knyttet til organiserte fritidsaktiviteter som samler barn og unge under 20 år fra ulike steder.
    • For lagidretter anbefales kun enkeltvise kamper, og ikke turneringer, cuper mv. For individuelle idretter anbefales det å begrense gruppestørrelsen på konkurransene.
  • Barnehager og skoler (endringene trer i kraft natt til lørdag 15. januar)
    • Det anbefales gult nivå i barnehager og på barne- og ungdomsskoler.
    • Det anbefales grønt nivå på videregående skole.
      Kommunene kan vedta annet nivå på skolene ut fra smittesituasjonen lokalt.

Les mer om endringene og se hva som gjelder på regjeringen.no