Regler ved innreise til Norge/rules upon entry into Norway

Alle grenseovergangene til Norge er åpne, men noen reisende skal fortsatt teste seg og gå i karantene.
Klikk her og se om du er en av dem.

Some travellers to Norway still have to take a test for the coronavirus upon arrival and enter a travel quarantine.
Qlick here to find out if you are one of them.

Konsert med Lasse Johansen

29. oktober kommer Lasse Johansens Orkester til kulturhuset Hagelund med tatervisekonserten Sass Vandriar.

Sju menn oppstilt på scene - Klikk for stort bildeLasse Johansen byr på fengende toner og spennende historier fra sitt liv på vegen når han og orkesteret hans kommer til Trysil.En enestående musikalsk og historisk reise i ord og toner, heter det om konserten som begynner kl. 19 denne fredagskvelden.

Billetter

Billettene koster 320 kroner. Du får kjøpt dem på ebillett.no, i eBillett-appen og på servicetorget i Trysil rådhus. Rådhuset er åpent mandag, onsdag og fredag kl. 9-15. For å hente billetter der på tirsdager og torsdager, må du ringe 62 45 77 00 og avtale tid på forhånd.

Kjøp billett til Sass Vandriar på ebillett.no

Presseskriv

Bli med på en rørende musikalsk og historisk reise inn i dypet av taterkulturen med Lasse Johansen og hans orkester.

"Visene er fulle av personlighet, nærhet og menneskelig varme. Vi fornemmer melankolien ved leirbålet, lengselen, savnet og drømmene, men også håpet og gleden", skrev Aftenposten om utgivelsen «Se min ild». En utgivelse som fikk terningkast seks av samme avis.

Johansen er en av norsk taterkulturs største ambassadører, og kjent som låtskriver, vokalist og frontfigur i Ole Ivars i bandets storhetstid på 1970-tallet.

Lasse jobbet i mange år for taterne gjennom sin arbeidsplass på Glomdalsmuseet i Elverum, der han var med på å bygge opp en egen avdeling for romanifolkets kultur og historie. At han vet hva han snakker om, er det liten tvil om. 

«Vi satt rundt leirbålet og småpratet på ei lita slette inni skogen, det var mor, far, bestemor og bestefar, onkler, tanter og mine søsken. Jeg kunne vel være 4-5 år, teltene sto i ring noen meter fra bålet med teltåpningen vendt mot bålplassen. Hvis vi unga skulle få lov til å sitte oppe utpå kvelden måtte vi sanke ved til bålet mens det ennå var lyst. Far begynte å synge, og det ble stille fra oss andre. Så vakkert og trygt det var da far sang. Sangene var fra vår hverdag og fylt av vemod, men det virket som dette ga de voksne trøst og nye krefter etter en slitsom dag i fattigdom, og noen tårer falt det vel også. Det er kanskje ikke så rart at det jeg opplevde disse kveldene ved bålet som barn, var noe jeg måtte arve, og ta med meg og gjemme i mitt hjerte videre i livet, ja få lov til å dyrke vemodet i meg og gjøre meg til den jeg er i dag, en ydmyk liten «kunstner» som kom fra intet, så en takk til Gud og mine foreldre for denne gaven.»

Dette sitatet fra Lasse er hentet fra heftet til albumet «Se min ild».

Lasse har mottatt flere priser og utmerkelser for sitt arbeid med taterkulturen/musikken/språket – blant annet Vidar Sandbecks Kulturpris «Regnbågåbrua» i 2009. Lasse og hans orkester mottok også en ærefull invitasjon til Festspillene i Bergen for å fremføre sin tatervisekonsert. 

I denne unike konserten får vi både fengende toner og spennende historier fra Lasses liv på landeveien. Lasses formidlerevne og hans seks drivende dyktige musikere gjør dette til en opplevelse du bør få med deg. 

Til toppen