Korona

Ingen har testet positivt på korona i Trysil denne uka.
Se oppdatert koronainformasjon

Vi er snart ferdige med første dose til siste gruppe, friske i alderen 25-39 år.
Se oppdatert vaksineinformasjon

Koronatelefoner

Spørsmål om korona: 94 02 38 96 (mandag-fredag kl. 8-15), Trysil.koronainfo@trysil.kommune.no
Spørsmål om testing: 40 40 96 30 (mandag-fredag kl. 8-15 - utenom kontortid legevakt 116 117)
Spørsmål om vaksinering: 94 00 13 75 (mandag-fredag kl. 8-15), koronavaksine@trysil.kommune.no

Jakt på stedsnavnposter i Vestre Trysil

Du kan finne 40 stedsnavnposter i Tørberget, Varaholla, Storsvea, Rysjølia og Midtskogsberget.

Klikk for stort bildeUtsikt fra Kaliamag.- Det er Vestre Trysil Idrettslag og Tørberget Historielag som har satt ut de 40 stedsnavnpostene i områdene i og rundt Tørberget, Varaholla, Storsvea, Rysjølia og Midtskogsberget, samt en sneis inn i Elverum, forteller May Kirsten Nyhuus.

Stirydding og skogfinske navn

Tørberget Historielag har jobbet med et stiprosjekt i noen år nå og har blant annet ryddet og merket Gamle Trysilvegen fra Midtskogsberget til Varaholla. Flere stier er under rydding og vil bli merket fortløpende. I tillegg jobber historielaget med å dokumentere stedsnavn, og spesielt ta vare på den skogfinske stedsnavnhistorien.

I påsken arrangerte Vestre Trysil Idrettslag 5 på topp. Turene gikk til fem ulike topper i Tørberget og grendene rundt. Sammen presenterer nå historielaget og idrettslaget sommerens turmål.

Turmålene

På Trysilnavn finner du koordinater og kart til hver stedsnavnpost. Hver stedsnavnpost er markert med et skilt og har en postkasse med info om hvordan du kan registrere turen ved hjelp av en QR-kode. I tilfelle dårlig mobilnettdekning kan du registrere navnet ditt i en bok som ligger i postkassen. Når du skanner QR-koden får du også vite mer om stedet du er på.

Finn koordinater og kart til turmålene

Ulikt terreng

Noen stedsnavnposter ligger lett tilgjengelig langs veger og stier, mens andre ligger utenom stier og du må gå på kart og kompass, eller GPS-koordinater. Etter elgjakta vil det bli trukket ut premier blant de som har registrert turene sine.

Gamle ferdselsveger

Flere gamle ferdselsveger er ryddet og merket og flere er under arbeid:

• Gamle Trysilvegen er ryddet og merket fra Midtskogsberget, over Tørberget og videre til Varaholla. Vegen videre østover fra Varaholla ryddes og merkes nå.
  • Buførsvegen fra Varaholla mot Jerpen er merket til Knulkoia (stedsnavnpost) og Morerkoia (stedsnavnpost).
  • Kløvjavegen fra Rysjølia om Kilbon og Bastberget til Tørberget er ryddet og merket. Flere stedsnavnposter ligger langs og i nærheten av denne vegen.
  • Stien fra Midtskogsberget, over Bogsvea, Storsvea og til Nygarden (på Elverumssida) er ryddet og merket. Her finner du også flere stedsnavnposter. Ved Nygarden knyttes stien til Finnskogleden.

- Har du spørsmål om våre turer, kan du kontakte oss på 902 81 274, sier May Kirsten.

Kart - Klikk for stort bildeOversiktskart over stedsnavnpostene