Interessert i Pilegrimsleden?

Pilegrimsforumet søker etter deg som vil være med å ta vare på Pilegrimsleden gjennom Trysil.

Møte i pilegrimsforumet - Klikk for stort bildeHer er noen av de frivillige sammen med soknepresten: Ingrid Bustad, Ola Bustad, Per Ola Engernes, Marit Vingelsgaard, sokneprest Veronika Johnsen, Berit Ramlet, Yngvild Prikasky, Elfrid Skjæraasen og Jon Peder Hatten. Anne N. Sætre, Trysil kommune
- Nå søker vi etter flere som har lyst til å bli med i dette givende, spreke og historiske arbeidet, sier kultursjef Anne N. Sætre.

Pilegrimsforumet

Pilegrimsforum er en gruppe med frivillige som jobber for å ivareta Pilegrimsleden som går gjennom Trysil fra svenskegrensa i sør til Rendalsgrensa på Eltdalsfjellet nord i Trysil. Leden er delt opp i flere strekninger som ryddes og merkes etter behov av frivillige i gruppa. Gruppen ledes av kultursjefen og sokneprest Veronika Johnsen er også med.

Frivillige

De spreke frivillige har relativt lange strekninger å vedlikeholde, så de deler gjerne på arbeidet med flere. Vil du bli med, så ta kontakt med kultursjefen (se kontaktinformasjonen under). Som frivillig, kan du få tildelt strekning etter lyst og evne.

Vedlikehold av leden

12. august 2021 var det møte i forumet på Prestegarden, og det var god stemning og stor gjensynsglede etter at Pilegrimsleden-møtene har blitt avlyst det siste året på grunn av korona. Vedlikeholdsarbeidet har likevel ikke opphørt det siste året, så leden er gangbar og merket på alle stekningene:

  • Lutnes - Plassen: 16 km
  • Plassen - Kolos: 8,5 km
  • Kolos - Nybergsund: 11,5 km
  • Nybergsund - Innbygda: 7 km
  • Innbygda - Jordet: 16 km
  • Jordet - Eltdalen: 18 km
  • Eltdalen - Munbettsetra: 16 km

Pilegrimsleden

I Trysil ble Pilegrimsleden merket og ryddet på 90-tallet basert på der man tror den opprinnelige ruten for pilegrimene gikk i middelalderen for omkring 600 år siden. Det er mange historiske navn knyttet til Pilegrimsleden, for eksempel Grimsåsen i Innbygda. Pilegrimsleden gjennom Trysil er en del av Østerdalsleden, som går helt til Nidaros i Trondheim. Det sentrale arbeidet med Pilegrimsleden koordineres av Pilegrimssenteret i Trondheim. Gå til mer informasjon om Pilegrimsleden.

Vandring i høst

- Det er planlagt en vandring 19. september på Pilegrimsleden fra Oddheim i Lutnes til Mandfloen nord for Plassen. Dette er en tur i samarbeid med DNT Trysil og Engerdal. Mer informasjon om denne vandringen kommer senere, men merk deg datoen allerede nå, forteller kultursjefen.

Kontakt oss

Anne Norderhaug Sætre
Kultursjef
E-post
Telefon 905 15 159
Til toppen