Gi matglede til jul

Matglede kaller frivilligsentralen det og håper mange lag, foreninger og bedrifter blir med og gjør jula god for tryslinger med dårlig råd.

Buffet med julemat - Klikk for stort bildeMatglede har som mål å gi familier med dårlig råd, gavekort på en lokal dagligvarebutikk.

Frivilligkoordinator Ester Borg Rasmussen forklarer bakgrunnen slik:

2022 er et økonomisk utfordrende år for mange. Økte rente-, drivstoff-, strøm- og matpriser gjør det vanskelig for mange å få endene til å møtes. Vi vet at mange som tidligere fikk det til å gå rundt, faktisk ikke gjør det i år. Stram økonomi blir ekstra synlig under høytider der det er forventninger om god mat og annet som gjør feiringen fin og hyggelig. Julehøytiden er kanskje for de fleste den mest utfordrende.

Får gavekort

- Med Matglede henvender vi oss næringslivet og frivillige organisasjoner i Trysil. Vi håper riktig mange av dem har lyst og mulighet til å gi penger slik at vi kan gi disse familiene et gavekort på en lokal dagligvarebutikk. Beløpet kan være lite eller stort, i sum kan det bidra til en god julehøytid for en eller flere husstander. Gavekortet kan brukes på mat, julesnacks og andre nødvendige varer for at julen skal bli så fin som mulig. Matglede er et samarbeid med NAV Trysil som vil bistå med fordeling av gavekortene, sier Ester.

Send e-post

De som vil bidra, sender en e-post til post@trysil.frivilligsentral.no. Da vil de få svar med praktisk informasjon om hvordan de kan overføre det valgfrie beløpet. Svarfristen er 2. desember.

- Jeg har sendt e-post til bedrifter og organisasjoner om Matglede 2022, men vet ikke om jeg har nådd alle. Derfor kunngjør vi det på kommunens hjemmeside også. Og: Om det er privatpersoner som også vil gi et bidrag, er de sjølsagt hjertelig velkomne til det, sier Ester.

Ester Borg Rasmussen
Frivilligkoordinator