Gå på stolpejakt i høst

Fram til 1. november kan du jakte på 173 stolper bare i Trysil! Vi har sju forskjellige stolpekart rundt om i kommunen.

Marit Moberg, Hilde Tøråsen, Lena Straume, Anne N. Sætre og Dag Woldmo ved stolpejaktstolpe - Klikk for stort bildeFem av de vi kan takke for at det er så mange stolper å jakte på i år: Marit Moberg fra Østby IL, Hilde Tøråsen fra Slettås IL, Lena Straume som er frivillig i Innbygda, kultursjef og stolpejaktkoordinator Anne N. Sætre og Dag Woldmo fra områdegruppa i Trysilfjellet. Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

- Så langt i år har 2 697 jaktet på stolper i Trysil. De har til sammen vært på 53 744 stolpebesøk. Den mest populære står ved kirkebrua i sentrum. Der har 1 360 stolpejegere vært innom. 9. juli var den dagen i sommer da flest stolpejegere var utpå. De 153 fant 1 155 stolper. Flest stolper registrert samme dag var 19. juli da 128 stolpejegere fant 1 398 stolper, opplyser kultursjef Anne N. Sætre.

Sju stolpekart

Tre av kartene er nye av året: Slettås, Østby og Lutnes. Eller fire egentlig siden Trysilfjellet og Fageråsen har slått seg sammen og laget et ekspedisjonskart med inntil 60 poster. I tillegg er det stolper i Innbygda, Skåret og Ljørdalen. Alle står oppe til 1. november. På de fleste kartene finner du stolper i alle de fire fargene; grønn, blå, rød og svart. Men i Innbygda er det bare grønne stolper, det vil si at de er tilgjengelige for alle, også rullestolbrukere. Alle står på østsida av elva. På begge sider av Trysilfjellet har de laget et ekspedisjonskart. Det er en egen kategori i stolpejakten som innebærer lengre avstander, tøffere turer og flere poeng. Alle stolpene der er enten svarte eller røde.

Les mer om Stolpejakten 2023 og last ned appen hvis du ikke har den

Kontakt oss

Anne Norderhaug Sætre
Kultursjef
Kulturavdelingen
E-post
Telefon 90 51 51 59
Til toppen