Vannmåleravlesning

Alle som fikk installert vannmåler før 2019, må lese av målerstanden to ganger i året. Frist for å melde inn forbruket første halvår 2023, er 30. juni.

Meld inn målerstanden digitalt her

Flomfaren i Trysilelva er over

Fra i morgen 26. mai senker NVE flomvarselet for Trysilelva til grønt nivå.

Flomsteinen ved flomvollen i Trysil sentrum 25. mai 2023 - Klikk for stort bildeSlik så det ut ved flomsteinen ved flomvollen i Trysil sentrum 25. mai kl. 14. Vannstanden i Trysilelva går sakte, men sikkert nedover igjen. Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

NVE har til nå sendt ut flomvarsel til og med 27. mai, og det holder seg grønt. yr.no melder om oppholdsvær og mellom 1 og 19 grader til og med lørdag 3. juni, så det blir som ordfører og beredskapskoordinator spådde; ingen skadeflom i Trysilelva i år. 

Flomutviklingen

- Den høyeste vannføringa i Trysilelva ved Nybergsund var 22. mai kl. 9 med 407,485 kubikkmeter i sekundet og en vannstand på 4,7 meter. Så har det gått sakte, men sikkert nedover igjen. I dag kl. 14 var vannføringen 357,370 kubikkmeter i sekundet, og vannstanden var 4,423 meter, sier beredskapskoordinator Hans Martin Aas.

Det betyr at vårflommen 2023 holdt seg på middelflomnivå og aldri kom opp i en 5-årsflom. Da må vannføringa i Nybergsund være på minst 413 kubikkmeter i sekundet.

Skogbrannfare

Derimot er det gult farevarsel for skogbrann her på met.no. Til helga øker dette til oransje i enkelte deler av Trysil. Så vær ytterst forsiktig med bruk av åpen ild og husk det generelle bålforbudet. Tar vegetasjonen fyr, kan det spre seg til store områder.

Til toppen