Fjerde koronavaksine tilbys alle over 65 år

Kommuneoverlegene i Sør-Østerdal anbefaler alle over 65 år å ta denne nye oppfriskningsdosen. Også denne vaksinen er gratis.

Mette Støa Dypviken og Ruth Norderhaug Hammer klargjør vaksiner  - Klikk for stort bildeVaksineteamet er igjen klare for vaksinering i kinosalen. Her ser vi Mette Støa Dypviken og Ruth Norderhaug Hammer som klargjør vaksiner. Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

- Vi har fremdeles koronasmitte i befolkningen, og vårt viktigste verktøy for å redusere risiko for alvorlig sykdom, stort fravær og overbelastning i helsetjenestene er vaksine. For alle gjelder det at det må ha gått minst fire måneder siden forrige koronavaksinedose. Også de som nylig har gjennomgått koronasykdom, anbefales å ta vaksinen, men de må vente minst tre uker etter at de ble friske, skriver kommuneoverlegene.

Velfortjent pause

Kommuneoverlegene opplever at befolkningen har tatt en velfortjent pause fra koronabekymring denne sommeren. Men når FHI anbefaler ny oppfriskningsdose for aldersgruppen over 65 år, er det for å møte en potensiell økning av koronasmitte utover høsten og vinteren på en best mulig måte, skriver de.

Ny, oppdatert vaksine

Nå kommer det nye og oppdaterte vaksiner som kan brukes til oppfriskningsdose.

- De første av den oppdaterte vaksinevarianten får vi sannsynligvis i uke 38. Hvis du fått tid til vaksinering denne eller neste uke kan du velge å utsette timen til senere hvis du ønsker den oppdaterte vaksinevarianten. Både den gamle og den nye vaksinevarianten gir god beskyttelse, men den nye har litt bedre dokumentert beskyttelse mot de seneste virusvariantene som har dominert i Norge. Bivirkningsprofilene ser ut til å være like for begge vaksiner, skriver kommuneoverlegene.

De som vil utsette vaksinetimen sin i Trysil, gir beskjed på vaksinetelefonen 94 00 13 75 mandag-fredag kl. 12-15.

Torsdager i Trysil

- Vi startet opp igjen med vaksinering 1. september og kommer til å fortsette med vaksinering i kulturhuset Hagelund på torsdager i høst. Men det blir ikke hver torsdag, det avhenger av behovet. Alle over 65 år vil få tilbud om en fjerde vaksinedose i høst, sier vaksinekoordinator Mette Støa Dypviken.

Du får time

Vaksinetemaet kaller inn alle i denne gruppen. De begynte med de eldste og ringer seg nedover i aldersgruppene. Men du kan også også ringe vaksinetelefonen selv 94 00 13 75 mandag-fredag kl. 12-15 og booke time hvis du er over 65 år.

- Vi har god kapasitet, og vi håper så mange som mulig benytter seg av dette tilbudet - både tryslinger og andre som er her, sier Mette.

Vaksinetilbudet framover

Vaksinetilbudet i kulturhuset Hagelund avvikles i løpet av høsten. Da overtar legesenteret ansvaret for vaksineringen, på samme måte som ved for eksempel influensavaksinering. Vi kommer tilbake med informasjon om dette når det skjer.