Korona

Ingen har testet positivt på korona i Trysil denne uka.
Se oppdatert koronainformasjon

Vi er snart ferdige med første dose til siste gruppe, friske i alderen 25-39 år.
Se oppdatert vaksineinformasjon

Koronatelefoner

Spørsmål om korona: 94 02 38 96 (mandag-fredag kl. 8-15), Trysil.koronainfo@trysil.kommune.no
Spørsmål om testing: 40 40 96 30 (mandag-fredag kl. 8-15 - utenom kontortid legevakt 116 117)
Spørsmål om vaksinering: 94 00 13 75 (mandag-fredag kl. 8-15), koronavaksine@trysil.kommune.no

FHIs karantenekart

Regjeringen har endret på innreiserestriksjonene fra flere land og områder fra 2. august.

FHIs karantenekart - Klikk for stort bildeFHIs karantenekart gjeldende fra 2. august 2021.

Blant annet er Värmland i Sverige nå grønt. Men vi minner om at de som tar turen til f.eks. Långflon på fylkesveg 26 og skal tilbake til Trysil, må kjøre gjennom Sverige opp til Støa og riksveg 25 og passere grensen i åpningstida kl. 8-21. Det er ikke lov å kjøre inn i Norge igjen på f.eks. fylkesveg 26 ved Långflon (med noen få unntak, f.eks. grensependlere). Sverige kan i likhet med Norge raskt endre sine innreisebestemmelser. De som kjører inn i Sverige, må selv undersøke hvilke regler som gjelder ved innreise i Sverige.

Endringer fra 2. august

Andre endringer på karantenekartet fra 2. august er:

• Det er ikke lenger innreisekarantene fra:
    • Värmland og Norrbotten i Sverige
    • Liechtenstein
  • Innreisekarantene og -restriksjoner er gjeninnført for reisende fra disse landene/områdene som går fra grønn til oransje:
    • Gotland, Halland, Skåne og Stockholm i Sverige
    • Centrala Tavastland, Lappland, Mellersta Finland og Norra Karelen i Finland
    • Island
    • Italia
    • San Marino
  • Krav om at deler av karantenen må gjennomføres på karantenehotell, gjelder nå også disse landene/områdene som er blitt mørkerøde:
    • Andorra
    • Korsika
    • Sørlige egeiske øyer i Hellas
  • Saudi-Arabia og Ukraina har gått fra grå til lilla.

Se hele landlista med farger

Fargene

Dette betyr fargene mht. karantene (fullvaksinerte og de som har hatt covid-19 de siste seks månedene og som har gyldig koronasertifikat fra Norge, Sverige, Danmark eller EU, slipper karantene uavhengig av hvilket land de kommer fra):

• Grønn: du må ikke i karantene ved innreise til Norge
  • Oransje: du må i karantene ved innreise til Norge
  • Rød: du må i karantene ved innreise til Norge
  • Lilla: du må i karantene ved innreise til Norge
  • Mørkerød: du må i karantene og på karantenehotell ved innreise til Norge
  • Lys grå: du må i karantene og på karantenehotell ved innreise til Norge

Mellomlanding

Dersom du reiser fra et grønt land, men mellomlander i et land med strengere karantenekrav, er det innreisereglene fra landet du mellomlander i som gjelder når du ankommer Norge. Det samme gjelder hvis du overnatter i, handler i eller har kontakt med andre enn reisefølget ditt i rødt område på veg til Norge.

Karantenetid

Dersom du kommer til Norge fra et grønt område slipper du karantene og fra et rødt/oransje/lilla område må du i karantene i 10 døgn (med noen unntak). Kommer du fra et mørkerødt eller lysegrått område må du på karantenehotell i 3 døgn, deretter kan du gjennomføre resten av karantenen på 10 døgn på annet egnet sted. Dersom du kommer til Norge via et område uten karanteneplikt, blir karantenetiden forkortet med den tiden du har oppholdt deg i det karantenefrie området.

Importsmitte

- Selv om store deler av Europa nå fremdeles er grønt, og flere dermed kan reise inn i landet uten å måtte gå i innreisekarantene, vil vi fortsatt ha regler om innreiseregistrering og testing på grensen for de som kommer fra grønne land. Reglene skal beskytte oss mot importsmitte, skaffe oss oversikt og beskytte oss mot nye virusvarianter, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Les mer på FHIs sider.