Fargerik kunst på biblioteket

Kunstbanken på Hamar presenterer ei vandreutstilling med arbeider av kunstneren Elena Abessinova i Morensalen på Trysil folkebibliotek.

Fargerik kunst - Klikk for stort bildeDet karakteristiske for kunstnerens arbeid er detaljrikdommen med det dekorative aspektet som et annet kjennemerke. Copyright: Elena Abessinova

I denne vandreutstillinga med nær 20 arbeider av Elena Abessinova blir vi kjent med et kunstnerskap med stor bredde i teknikker og uttrykk. Kunstnerens motiver spenner fra portrettmaleri via fabulerende naturmotiver til humoristiske skråblikk på livet og kjærligheten.

Kunstneren

Elena Abessinova er norsk og opprinnelig fra Kyiv i Ukraina hvor hun har vokst opp i et kreativt miljø.

-For meg er estetikk, dyktighet, kvalitet, utvikling og dynamikk i arbeidet mitt svært viktig. Jeg koser meg med fargevalg og med å arbeide med balanse og rytme i komplekse komposisjoner. Oppmerksomheten på detaljene gir glede gjennom hele arbeidsprosessen. Samtidig er jeg selvkritisk og krever mye av meg selv som kunstner; det ferdige verket må glede mitt øye, sier kunstneren.

Les mer om kunstneren her. (PDF, 161 kB)

Vandreutstillinga kan besøkes i bibliotekets åpningstider til og med 20. januar.

- Nå er det veldig fint i Morensalen med store, fargerike bilder, så jeg håper mange tar turen for å se, sier biblioteksjef Tone Odden.
 

Til toppen