Dagsturhytta blir i Grimsåsen

Trysils dagsturhytte blir på Grimstad i Grimsåsen cirka en kilometer fra Trysil sentrum.

Fire menn og to kvinner på rekke foran busk - Klikk for stort bildeFra venstre: Terje Hagen fra Trysil idrettsråd, prosjektleder bygg Ole Petter Blestad, kultursjef Anne N. Sætre, kultur- og idrettskonsulent Malin Jonsson, Bjørn Odden fra DNT Engerdal og Trysil og eiendomssjef Ståle Elgshøen gleder seg alle til dagsturhytta er på plass - enten i høst eller til neste vår. Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune
Hytta skal settes opp der gapahuken til Nysted barnehage står i dag. Den flytter kommunen litt lenger inn i skogen.

Mange gode forslag

Prosjektgruppa fikk mange innspill til hvor dagsturhytta burde ligge. Og de har vært flere steder og sett. De fikk et lite luksusproblem med å velge. Men ett av kriteriene til fylkeskommunen er at dagsturhytta skal ligge så nært sentrum at alle skal kunne gå dit. Så da ble det Grimstad. Nært skoler og barnehager er det også.

- Fylkeskommunen synes plasseringen er midt i blinken siden dette skal være et veldig lavterskeltilbud som også skal fange opp de som ikke ellers er noe særlig ute og går, sier prosjektgruppa.

Parkeringsplass

Nå trenger du ikke gå så langt som en kilometer heller for å komme dit. Det er en parkeringsplass der det svinger ned fra Korsbergsvegen til lysløypa. Derfra er det 300 meter på en 2,5 meter bred gruslagt sti opp til der hytta skal stå - en sti der det er lett framkommelig også for rullestoler og barnevogner, ifølge prosjektgruppa.

For alle som synes turen til dagsturhytta blir i korteste laget, er det flere fine turmuligheter i området rundt, fra lette turer til over Grimsåsen med en høydeforskjell på 250 meter, ifølge Terje Hagen i Trysil idrettsråd.

Dagsturhytta

Dagsturhytta Innlandet er Ole Petter Blestad 15-16 kvadratmeter stor. Store vinduer på den ene veggen vil gi fin utsikt. Inne i hytta er det benker langs veggene og en ovn man kan fyre i på kjøligere dager. Utenfor er det en overbygd veranda med benker. Hytta vil bli tilgjengelig hele året, da med ski eller truger på vinterstid.

Framdrifta

Hytta er bestilt, men prosjektleder bygg Ole Petter Blestad vet ikke om vi får den i høst eller til neste vår. Det kommer an på kapasiteten til leverandøren. Men kommunen skal ha alt klart til byggesettet kommer.

- Jeg har engasjert Einar Åsheim til å hogge og kjøre vekk trærne der hytta skal stå og Arne Tøraasen AS og Bjørn Baastad AS til å gjøre grunnarbeidet, inkludert å flytte gapahuken, bygge ny utedo og utvide parkeringsplassen. De begynner til uka og skal være ferdige til elgjakta, sier han.

Gapahuk i skog - Klikk for stort bildeDer gapahuken til Nysted barnehage står, kommer Trysils dagsturhytte i høst eller neste vår. Anne N. Sætre

Se bilder av Dagsturhytta Innlandet (PDF, 11 MB)

Se prosjektgruppas sluttrapport (PDF, 470 kB)