Dagsturhytta åpner 1. desember

Hjertelig velkommen til åpning av Dagsturhytta på Grimstad i Grimsåsen torsdag 1. desember kl. 13.

Dagsturhytta - Klikk for stort bildeDagsturhytta Trysil ligger lett tilgjengelig for alle. En universelt utformet tursti går fra parkeringen ved lysløypa i Grindbekkvegen. Anne N. Sætre, Trysil kommune

- Ordføreren klipper snora kl. 13. Trysil kommune og medarrangør DNT Engerdal og Trysil serverer gløgg, saft, kaffe og pepperkaker til kl. 18 på åpningsdagen. Vi tenner bål ute og fyrer i ovnen inne. Alle er velkomne - både på åpninga og til å bruke dagsturhytta alle dager etter det, sier kultursjef Anne N. Sætre.

Vi har bygget en universelt utformet, 500 meter lang tursti fra parkeringa ved lysløypa i Grindbekkvegen, så dagsturhytta er lett tilgjengelig for alle som vil ta turen.

Slik kommer du til dagsturhytta

Fra Trysil sentrum kan du f.eks. ta Bergevegen og så til venstre i Korsbergsvegen og deretter til venstre i Grindbekkvegen. Etter cirka 60 meter kommer du til parkeringsplassen. Derfra er det cirka 500 meter å gå på fin sti (merket med rødt på kartet). Vi oppfordrer flest mulig til å gå fra sentrum, men de som vil eller må bile, er så klart velkomne til å gjøre det.

Kart som viser vegen til dagsturhytta - Klikk for stort bilde

Prosessen

Kultursjefen oppsummerer prosessen med å få dagsturhytte i Trysil slik:

• Prosjektet Dagsturhytta Innlandet er et samarbeid mellom Sparebankstiftelsen DNB, Sparebankstiftelsen Hedmark, Innlandet fylkeskommune, kommunene, frivillige organisasjoner og grunneiere.
  • 23. februar 2021 bevilget Trysil kommunestyre 156 250 kroner til dagsturhytte i Trysil. I tillegg er hytta finansiert av midler fra Innlandet fylkeskommune, Sparebankstiftelsen Hedmark og spillemidler.
  • Ei prosjektgruppe jobbet med å finne riktig plassering for dagsturhytta gjennom en god og grundig fram til desember i 2021. De konkluderte med at Grimstad i Grimsåsen var den beste plasseringen og den som oppfylte fylkeskommunens kriterier best. De lag vekt på at:
    • turmålet er lett tilgjengelig og vil stimulere til økt nærfriluftsliv.
    • startpunktet ligger nært et tettsted i kommunen.
    • det er tilstrekkelig med parkeringskapasitet ved startpunktet når parkeringsplassen har blitt utbedret.
    • dagsturhytta knyttes til et allerede eksisterende turmål og stinett.
    • at stien til og fra dagsturhytta tåler økt trafikk og er godt tilrettelagt, den er nå universelt utformet.
    • adkomsten er enkel for flest mulig.
    • hytta ligger i gangavstand fra barnehage og skole.
    • hytta er tilgjengelig hele året.
    • turmålet er veldig lavterskel for å nå nye turgåere.
  • I løpet av sommeren og høsten 2022 har det blitt gjort en del arbeid og forberedelser for å kunne ta imot dagsturhytta. En gammel gapahuk ble flyttet og satt opp igjen litt lenger unna. Utedo er bygget i nærheten. Parkeringen har blitt utbedret. En ringmur ble laget der hytta skulle stå.
  • Dagsturhytta ble levert av Brun Bygg 8. november. Den er nå blitt ferdigstilt og klar for åpning. Vi gleder oss!

Ordensregler

Kultursjefen håper alle som bruker dagsturhytta, bidrar til å holde den i orden. Her er ordensreglene:

Velkommen til Dagsturhytta i Trysil

Takk for at du har tatt turen hit. Denne hytta er satt opp for at den skal være lett tilgjengelig for alle og skape mer friluftsliv i nærmiljøet.

For at alle skal trives har vi disse ordensreglene:

1. Hold hytta ryddig, og ta med søppel hjem.
  2. Vennligst fei inne i hytta og på plattingen ved behov.
  3. Fyr kun med ved i ovnen – ikke plast, metall og liknende. Egen ved må medbringes.
  4. Det er forbudt å ta ved fra skogen rundt – bevar naturen i området.
  5. Bål/grilling er kun tillatt på anvist plass ved hytta og ved gapahuken. Ved bruk av engangsgriller, MÅ disse tas med hjem etter bruk.
  6. Røyking og rusmidler er ikke tiltatt.
  7. Dyr kan ikke være med inn i hytta, og vennligst fjern hundebæsj fra stien og nær hytta.
  8. Det er ikke tillatt å overnatte i hytta.
  9. Pass på at døren er lukket når du forlater hytta, og at hytta er i den stand du vil like å finne den.
  10. Ved hærverk eller andre avvik - send e-post til postmottak@trysil.kommune.no eller ring Trysil kommunes sentralbord 62 45 77 00 mandag-fredag kl. 9-15.

Last ned ordensreglene for dagsturhytta i Trysil (PDF, 283 kB)

Bildeglimt fra monteringa

(Klikk på bildet for å få bildeteksten under bildet.)

Anne Norderhaug Sætre
Kultursjef