Arvid Nyberg er død

Trysils tidligere ordfører Arvid Nyberg sovnet stille inn i dag, 93 år gammel.

Arvid Nyberg foran Trysil rådhus - Klikk for stort bildeArvid Nyberg, født 19. mai 1928, var ordfører i Trysil 1972-1999. Før det satt han to perioder i formannskapet. Han fikk Kongens fortjenstmedalje i gull i 1999. Arvid Nyberg døde 18. januar 2022. Ola Matsson
Minneord fra ordfører Erik Sletten og varaordfører Stine Akre:

Ved Arvid Nybergs bortgang har Trysilsamfunnet mistet en bauta og hedersmann. Da Arvid i 1999 gikk av som ordfører, var han den lengst sittende ordføreren i landet – og hadde ledet Trysil gjennom store samfunnsendringer i løpet av sine 28 år som ordfører. I tillegg var Arvid i 19 år gruppeleder for Arbeiderpartiet på fylkestinget, vararepresentant til Stortinget 1973-1985, og han hadde mange styreverv innen skog og distriktsutvikling.

Arvid Nyberg var en skogens mann. Samarbeid og fellesskap var ledetråder han tok med seg fra skogen og inn i sitt politiske virke. Arve Øverby som skrev boka Mester på hjemmebane – historien om Arvid Nyberg, har skrevet det slik: «Han representerte en generasjon som vokste opp under trange kår med bakgrunn i tømmerskogen, men som gjennom ukuelig personlig innsats og engasjement kjempet seg fram til å bli en forgrunnsfigur for utviklingen av det moderne Trysil. Trysil har mye å takke ham for. Han var rett mann til rett tid.»

Moderniseringen av skogsarbeidet skjøt virkelig fart under Arvids regjeringstid og som ordfører satt Arvid også i den viktige posisjonen som styreleder for kommuneskogen og saga – Trysil Tre. Samtidig skjøt masseturismen fart, og Arvid var en viktig tilrettelegger for omforminga av Trysilsamfunnet inn i en mer teknologisk og moderne tidsalder. Om det også var hans lidenskap for friluftsliv og ski som var drivkraften skal være usagt, men Arvid var mer enn en habil skiløper.

Arvid har tre NM-gull i langrenn (1955, 1956 og 1960), alle på 3x10 km stafett for Vestre Trysil Idrettslag. Han var også på laget da de tok NM-bronse i 1957, 1958 og 1959. I tillegg har han NM- medaljer i stafett for Sør-Østerdal, og han deltok og ble beste nordmann med femteplass i historiens første VM i skiskyting i 1958. Arvid er også norgesmester i militært patruljeløp og var habil i både friidrett og fotball.

Trysil kommunes visjon «stavtaket foran» passer godt i beskrivelsen av mannen, politikeren og visjonæren Arvid Nyberg. Når han nå har staket seg ut av tiden, vil vi minnes Arvid og hans virke med glede og takknemlighet, for det han ga, for hvordan han ledet kommunen og hvordan han bidro til å bygge det moderne Trysil.

Våre tanker er hos hans kjære Klara, datteren Marita og sønnen Harald med familier. På vegne av Trysil kommune og alle tryslinger lyser vi fred over Arvids minne.